Rat kompanija počeo: Microsoft predstavio novi pretraživač sa ChatGPT

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Bing će sada odgovarati na upite za pretragu nudeći detaljnije odgovore, a ne samo linkove na veb stranice

Kompanija Microsoft zvanično je predstavila novu verziju svog pretraživača Bing koja sadrži tehnologiju veštačke inteligencije o kojoj se u poslednje vreme govori - ChatGPT.

Ujedno, ovaj potez predstavlja daleko najveću pretnju Guglu i njegovoj dominaciji kada je reč o pretraživanju interneta i označava početak bitke između kompanija.

Čet GPT tehnologiju je razvila kompanija OpenAI uz podršku Majkrosofta, a koristi tehnike dubokog učenja za generisanje odgovora poput ljudskih na pretraživanje interneta.

"Ovo je novi dan", rekao je izvršni direktor Majkrosofta Satja Nadela na događaju na kojem je najavljen proizvod. Nadela je tvrdio da se paradigma za veb pretragu nije promenila decenijama, ali da veštačka inteligencija može da dostavi informacije fluidnije i brže od tradicionalnih metoda.

„Trka počinje danas, a mi ćemo se kretati brzo“, rekao je Nadela.

Microsoft je pokazao brojne primere pretraživanja: traženje recepata na Bing-u, savete za putovanja i kupovinu nameštaja iz Ikee. U jednoj demonstraciji od Binga je zatraženo da „napravi itinerar za svaki dan petodnevnog putovanja u Meksiko Sitiju“. Na pitanje je u potpunosti odgovorio chatbot.

Za razliku od ChatGPT-a, novi Bing takođe može da preuzima vesti o nedavnim događajima.

Bing će sada odgovarati na upite za pretragu nudeći detaljnije odgovore, a ne samo linkove na veb stranice. Korisnici će moći da "rzazgovaraju ” s botom kako bi njihovi upiti bili precizniji.

Novi Bing pretraživač je dostupan odmah, ali je broj pretraga za svaku osobu ograničen.

(Telegraf.rs)

Video: Comtrade System Integracije prvi u regionu koristi naprednu OpenXDR platformu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA