Turska odbila Maskovu ponudu da pošalje Starlink nakon razornog zemljotresa

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Visoki turski zvaničnik, koji nije želeo da bude imenovan, zahvalio je multimilijarderu na predlogu, ali je rekao da Turska ima dovoljno satelitskih kapaciteta

Turska vlada je odbila predlog Ilona Maska da pošalje Starlink, satelitsku širokopojasnu internet uslugu nakon najjačeg zemljotresa koji je pogodio zemlju u poslednjih nekoliko decenija.

Mask je na Twitteru rekao da bi jedna od njegovih kompanija, Space Exploration Technologies, mogla da obezbedi Starlink mrežu čim to odobri turska vlada.

Visoki turski zvaničnik, koji nije želeo da bude imenovan, zahvalio je multimilijarderu na predlogu, ali je rekao da Turska ima dovoljno satelitskih kapaciteta. Zemlja ima bazne stanice koje rade na baterije, iako se u nekim oblastima ne može obezbediti struja, rekla je ta osoba, piše Bloomberg.

Da podsetimo, najmanje 500 ljudi poginulo je u razornom zemljotresu koji je jutros pogodio Tursku, dok je porušeno više od 200 zgrada. Spasioci i dalje tragaju za preživelima u ruševinama.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ezra

    6. februar 2023 | 12:56

    Turci nemaju potrebu za kontrilom iz amerike, to je zavrseno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA