Electronic Arts uklanja ruske timove iz FIFA I NHL igara

Electronic Arts (EA Sports) je objavio da je u procesu uklanjanja ruskih timova i klubova iz svojih najpoznatijih igara

  • 7

EA pravi izmene za igre “NHL 22”, “FIFA 22”, “FIFA Online” i “FIFA Mobile”, a kada će tačno proces biti realizovan još nije poznato. Međutim, poznati izdavač tvrdi da je proces uklanjanja ruskih klubova iz ovih igara već u toku.

Iz te kompanije su naveli da je ovakva odluka u skladu sa odlukama Svetske fudbalske federacije (FIFA) i Evropske fudbalske unije (UEFA), koje su u ponedaljak zabranile nastup ruskoj reprezentaciji i klubovima.

Pored ruskih timova, “NHL 22” će ostati i bez timova iz Belorusije.

"EA Sports se solidariše sa narodom Ukrajine, kao i mnogi drugi u svetu fudbala pozivamo na mir i okončanje invazije na Ukrajinu", saopštila je kompanija.

Ukrajinski ministar za digitalnu transformaciju Mihail Fedorov je prethodno zatražio reakciju zapadnih tehnoloških kompanija, uključujući izdavače video igara.

Ovo nije prvi put da EA pravi promene u svojim igrama, jer je 2020. godine EA promenio prethodno ime Washington Commanders-a (Red Skins) u “Maddenu”, a takođe je uklonio trenera Las Vegas Raiders-a Jona Grudena nakon skandala s mejlovima, piše Klix.

Najnovije informacije o Ukrajini pratite u našem specijalnom blogu iz časa u čas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA