Otkriven misteriozni Samsung uređaj na Geekbench-u: Da li je ovo dugo očekivani XR hedset?

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Dugoočekivani XR (proširena stvarnost) hedset kompanije Samsung, koji je već neko vreme predmet spekulacija, možda je konačno otkriven na Geekbench platformi. Na platformi za testiranje performansi primećen je uređaj sa oznakom SM-l130, za koji se veruje da je Samsung XR hedsetom, što dodatno podstiče glasine o njegovom skorom lansiranju.

Prema izveštajima, Samsung razvija ovaj uređaj u saradnji sa Google-om, sa ciljem da stvori konkurenta Apple Vision Pro uređaju. Listing na Geekbench-u otkriva da uređaj ima 16GB RAM-a i radi na Android 14 operativnom sistemu, što ukazuje na vrhunske performanse namenjene za mešovitu stvarnost.

Specifikacije otkrivaju ARM procesor sa šest jezgara i maksimalnom frekvencijom od 2,36 GHz, što se podudara sa Snapdragon XR2+ Gen 2 čipsetom, specijalizovanim za uređaje proširene i virtuelne stvarnosti. Ovo potvrđuje da je model SM-l130 namenjen upravo za proširenu stvarnost, a ne za VR kontroler, što je bilo ranije spekulisano, piše Mashable.

Ranije je bilo pomena da će Samsung XR hedset biti opremljen OLEDoS (OLED na silikonu) ekranom, koji razvija Samsung Display, ali se planirano lansiranje u oktobru čini sve manje verovatnim.

Sve ove informacije sugerišu da Samsung priprema ozbiljan uređaj za proširenu stvarnost, namenjen pre svega razvojnim inženjerima, sa potencijalom za širu komercijalnu upotrebu u budućnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA