Da li bi detetu pred polazak u prvi razred trebalo da kupite smartić satić: Ovo su prednosti i mane

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Kako se bliži 1. septembar, mnogi roditelji razmišljaju o načinima kako da poboljšaju sigurnost svoje dece dok su u školi ili na putu do kuće. Pametni satovi za decu, popularno nazvani "smartić satići", postaju sve atraktivniji izbor u Srbiji. Ovi uređaji nude niz funkcionalnosti koje mogu značajno olakšati svakodnevicu, kako deci, tako i roditeljima. Treba da znate da "smartić satići" nisu specifičan brend, već termin koji obuhvata različite modele pametnih satova namenjenih deci.

Pametni satovi za decu dostupni u Srbiji nude širok spektar mogućnosti. Na primer, Xplora X5 Play je jedan od najpopularnijih modela. Ovaj sat omogućava roditeljima da u svakom trenutku prate lokaciju svog deteta, zahvaljujući ugrađenom GPS-u. Takođe, ima opciju poziva i slanja poruka ka odabranim kontaktima, što može biti izuzetno korisno za decu koja su previše mlada za mobilni telefon, ali ipak trebaju način da komuniciraju sa roditeljima. Pored toga, Xplora X5 Play ima i dugme za SOS pozive, što dodatno povećava sigurnost deteta.

Još jedan zanimljiv model koji se može naći na našem tržištu je Garmin Vivofit Jr. 3. Ovaj pametni sat se ističe po tome što je usmeren ka motivisanju dece da budu aktivna. On prati dnevne aktivnosti i postavlja zadatke koje deca mogu da ispune kako bi dobila nagrade, što je sjajan način da se podstaknu zdrave navike. Međutim, za razliku od Xplora modela, Garmin Vivofit Jr. 3 nema GPS ili funkcije za pozive, što ga čini manje pogodnim za roditelje kojima je sigurnost prioritet.

Za roditelje koji traže jednostavan uređaj sa osnovnim funkcijama, MyKi Junior predstavlja dobar izbor. Ovaj pametni sat nudi GPS praćenje, mogućnost pozivanja i slanja poruka, kao i opciju postavljanja sigurnosnih zona. Kada dete napusti određenu zonu, roditelji dobijaju obaveštenje, što daje dodatnu sigurnost. Iako nema mnogo dodatnih funkcija poput igara ili edukativnih sadržaja, MyKi Junior se ističe svojom jednostavnošću i fokusom na bezbednost.

Prednosti i mane smartić satića

Prednosti:

  • Sigurnost: Pametni satovi sa GPS funkcijom omogućavaju roditeljima da uvek znaju gde se njihovo dete nalazi.
  • Komunikacija: Mogućnost pozivanja i slanja poruka sa određenim kontaktima pruža deci način da ostanu u kontaktu sa roditeljima bez potrebe za mobilnim telefonom.
  • Podsticanje aktivnosti: Satovi poput Garmin Vivofit Jr. 3 mogu motivisati decu da budu aktivnija kroz izazove i nagrade.

Mane:

  • Distrakcije: Pametni satovi sa igrama ili zabavnim sadržajima mogu ometati decu u školi ili dok rade domaće zadatke.
  • Privatnost: Kao i kod većine pametnih uređaja, postoji rizik od prikupljanja podataka o deci, što zahteva pažljivo podešavanje i praćenje.
  • Cena: Neki modeli mogu biti skupi, posebno oni sa naprednim funkcijama poput GPS-a i SOS dugmeta.

Da li vaše dete treba da nosi smartić satić?

Ako razmišljate o kupovini pametnog sata za dete koje uskoro kreće u školu, važno je odabrati model koji odgovara vašim potrebama i očekivanjima. Smartići satići mogu pružiti dodatnu sigurnost i komfor, ali je ključno obratiti pažnju na funkcije koje su vam najvažnije – bilo da je to GPS praćenje, mogućnost poziva ili opcije za praćenje aktivnosti. Ako smatrate da je vaše dete dovoljno zrelo da koristi ovakav uređaj odgovorno, pametni sat može biti odličan alat za osiguranje njegove bezbednosti i podsticanje zdravih navika.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA