Kraj ere! Google je odlučio da ugasi proizvodnju Chromecast uređaja

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Od lansiranja prvog Chromecasta 2013. godine, tehnologija je značajno napredovala

Nakon više od decenije, Google je odlučio da prekine proizvodnju svojih popularnih Chromecast uređaja. Iako će postojeći uređaji biti dostupni dok se ne rasprodaju zalihe, kompanija će i dalje pružati softverske i sigurnosne nadogradnje za novije modele. Poslednji model u ovoj seriji bio je Chromecast sa Google TV-om, koji je lansiran 2022. godine.

Od lansiranja prvog Chromecasta 2013. godine, tehnologija je značajno napredovala. Google je uložio mnogo u integraciju Google Cast tehnologije u brojne TV uređaje, uključujući i Android TV. Sada, kompanija prelazi na sledeći korak u razvoju uređaja za streaming, uvodeći više funkcionalnosti za pametne televizore, bazirane na istoj tehnologiji kao Chromecast.

Umesto Chromecasta, Google će ponuditi novi Google TV Streamer, koji će biti dostupan od 24. septembra po ceni od 99,99 dolara. Ovaj set-top box donosi značajna poboljšanja u odnosu na Chromecast sa Google TV-om, uključujući brži procesor i podršku za najnovije tehnologije kao što su Thread i Matter.

Iako novi Google TV Streamer predstavlja veliku nadogradnju, mnogi korisnici će biti razočarani zbog prestanka proizvodnje Chromecasta, koji je sa svojom pristupačnom cenom od 29,99 dolara nudio odličnu vrednost za novac.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Rađen o Đokoviću i zlatu na OI: "Želeo sam to... Lepo je čuti Bože pravde usred Pariza"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA