Vreme čitanja: oko 1 min.

Priča se da Apple radi na AirPods slušalicama sa ugrađenim kamerama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj izveštaj analitičara prati raniji članak Marka Gurmana iz Bloomberga, koji je ukazao na to da Apple razmatra ideju o AirPods slušalicama sa kamerama

  • 0
Apple AirPods Pro Ilustracija/Apple AirPods Pro / ProPrintskrin: Youtube/Marques Brownlee

Apple, vredan tri biliona (engl. trilion) dolara, planira masovnu proizvodnju redizajniranih AirPods slušalica sa ugrađenim infracrvenim kamerama do 2026. godine, prema novom izveštaju analitičara i dugogodišnjeg Apple insajdera Ming-Či Kua. Kamere bi mogle da pomognu Apple-u da unapredi svoje postojeće i buduće headset-ove za proširenu stvarnost sa poboljšanim prostornim audio funkcijama.

Kuo je naveo da bi povezivanje ovih poboljšanih slušalica sa Vision Pro naočarima moglo da učini Apple-ovo iskustvo prostornog računarstva realističnijim. Na primer, "ako korisnici okrenu glavu u određenom pravcu, izvor zvuka u tom pravcu može biti naglašen", rekao je analitičar, prenosi Gizmodo.

Za one koji nisu zainteresovani za skupe Apple headset-ove, IR kamere bi mogle da ponude druge pogodnosti, uključujući kontrolu pokretima ruku za AirPods, prema Kuu. IR modul bi mogao da bude sličan prijemniku koji pokreće Apple-ovu funkciju prepoznavanja lica, FaceID.

Ovaj izveštaj analitičara prati raniji članak Marka Gurmana iz Bloomberga, koji je ukazao na to da Apple razmatra ideju o AirPods slušalicama sa kamerama.

Ako Apple zaista uvede kamere u svoje slušalice, to bi bio nastavak dugogodišnjeg trenda za ovog tehnološkog giganta. Nakon što su svoje minimalističke bele slušalice pretvorili u statusni simbol u eri iPod-a, Apple je postepeno dodavao pametne funkcije kao što su bežična povezanost, poništavanje buke, praćenje pokreta glave, kontrola na dodir i glasovne komande.

Takođe se pričalo o AirPods slušalicama sa funkcijama za praćenje zdravlja, ali Apple do sada nije objavio takvu funkcionalnost. To možda i nije bilo loše; Amazfit, na primer, nije uspeo sa Powerbuds Pro slušalicama koje su imale funkcije praćenja fitnesa 2021. godine. Čak ni specijalizovani fitnes brendovi, kao što su Fitbit i Garmin, nisu uspeli da uguraju naprednu tehnologiju za praćenje zdravlja u uši korisnika.

(Telegraf.rs)

Video: Kijanu Rivs i grupa Dogstar nastupila na Arsenal festu u Kragujevcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA