Vreme čitanja: oko 1 min.

Apple Vision Pro neće imati Netflix, YouTube i Spotify, barem za sada

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vision Pro, najznačajnije lansiranje kompanije od Apple Watch-a 2015. godine, ući će na tržište VR i AR proizvoda, takmičeći se sa proizvodima kao što je Meta Quest 3, koji ima znatno nižu početnu cenu od 500 dolara

  • 0

Apple je nedavno počeo sa prodajom svog najnovijeg proizvoda, Vision Pro naočara, promovišući ih, između ostalog, kao "ultimativni uređaj za zabavu" s cenom od 3.500 dolara. Međutim, izgleda da će na samom startu uređaju nedostajati aplikacije za tri vodeće platforme za zabavu: Netflix, YouTube i Spotify.

Prema izveštajima, Netflix trenutno ne planira razvoj aplikacije specifično za Vision Pro, kao ni prilagođavanje svoje aplikacije za iPad za ovaj uređaj. Iz Netflixa su saopštili da će korisnici moći da uživaju u Netflix sadržaju preko web pregledača na Vision Pro, slično kako to čine korisnici na Mac računarima.

Takođe, Spotify i YouTube, koji je deo Google-a, neće biti dostupni kao posebne, prilagođene aplikacije na početku. Spotify nije najavio planove za razvoj aplikacije za Vision Pro, dok će video sadržaj sa YouTube-a takođe biti dostupan preko ugrađenog web pregledača, ali bez posvećene aplikacije.

S druge strane, korisnici Vision Pro-a neće biti lišeni striming sadržaja, jer će uređaj podržavati aplikacije kao što su Disney+, ESPN+, Max, Discovery+, Amazon Prime Video, Paramount+, Peacock, Pluto TV, Tubi, Fubo, Crunchyroll, TikTok, NBA, MLB i PGA Tour.

Prednarudžbine za Apple Vision Pro su počele 19. januara, a uređaj će biti dostupan u svim Apple prodavnicama, pa i online, u SAD od 2. februara.

Vision Pro, najznačajnije lansiranje kompanije od Apple Watch-a 2015. godine, ući će na tržište VR i AR proizvoda, takmičeći se sa proizvodima kao što je Meta Quest 3, koji ima znatno nižu početnu cenu od 500 dolara.

Ovo predstavlja značajan korak za Apple u oblasti "prostornog računarstva", iako će izostanak popularnih aplikacija kao što su Netflix, YouTube i Spotify na početku sigurno biti izazov za privlačenje korisnika. Kako će se tržište odazvati na ovaj potez i kako će se razvijati podrška za aplikacije na Vision Pro-u, ostaje da se vidi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA