Apple Vision Pro naočare će kasniti: Evo kada bismo mogli da ih vidimo u prodaji

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

I vodeći igrači tehnološkog tržišta suočavaju se sa izazovima u razvoju novih proizvoda

Kada je Apple predstavio svoj prvi proizvod u oblasti proširene stvarnosti, Vision Pro naočare, u junu 2023. godine, kompanija je najavila da će proizvod biti dostupan "početkom sledeće godine". Međutim, sudeći po informacijama koje je Mark Gurman iz Bloomberga podelio sa 9to5Mac, "početak sledeće godine" bi mogao da se čita kao "negde oko" marta 2024. godine.

Mada se mart tehnički može smatrati rano u godini, ovo će verovatno zvučati razočaravajuće za one koji su željno iščekivali kupovinu headseta po ceni od 3.499 dolara. Gurman navodi da je prvobitno planirano da Vision Pro bude lansiran u januaru, ali proizvod još uvek nije potpuno spreman i trenutno prolazi kroz završne testove.

Lansiranje Vision Pro-a biće značajno drugačije od Apple-ovih tipičnih lansiranja proizvoda. Uređaj će najpre biti dostupan samo u SAD-u, i to isključivo u Apple-ovim maloprodajnim objektima ili putem interneta. U maloprodajnim objektima, Apple planira da ima posebne zone sa demo jedinicama gde će kupci moći da isprobaju uređaj pre kupovine. Vision Pro treba da postane dostupan u drugim zemljama krajem 2024. godine.

Međutim, postoje naznake da se razvoj približava kraju i da je Vision Pro skoro spreman za tržište. Nedavno ažuriranje iOS-a omogućilo je korisnicima iPhone-a 15 da snimaju prostorne video zapise koji se mogu gledati samo na Vision Pro-u, a nedavno ažuriranje operativnog sistema Vision Pro-a, visionOS, pružilo nam je uvid u proces uvođenja uređaja u upotrebu.

Kada Vision Pro konačno postane dostupan, može biti teško doći do njega. Izveštaj Financial Times-a iz jula tvrdi da je Apple drastično smanjio prognoze proizvodnje za Vision Pro zbog složenosti proizvoda.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA