Sigurno ste pomislili na Moćne rendžere, ali ovo je još jedna bizarna maska za zaštitu od korone

 
 
 ≫ 
  • 0

Maska stvara hermetičku zaštitu od 180 stepeni dok istovremeno omogućava prirodno disanje, a onome ko je nosi pruža dodatnu mogućnost skrivanja identiteta...

Zaštitne maske i viziri koje već mesecima koristimo nisu baš najpogodnije za nošenje, tvrdi američki startap Blanc, koji je zbog toga odlučio da razvije sopstveni model maske.

A ona, osim stopostotne zaštite od virusa i bakterija, ima i jedinstven dizajn, pa se njeni kreatori nadaju da će se posebno dopasti deci i mladima koji baš i nisu skloni nošenju zaštitnih maski.

Maska, koja više liči na kacigu, sastoji iz dva dela koja se spajaju magnetima. Opremljena je sa dva HEP filtra i onoga ko je nosi cele dve nedelje može da štiti od virusa, bakterija, alergena i zagađenog vazduha.

Proizvođač ističe da maska stvara hermetičku zaštitu od 180 stepeni, dok istovremeno omogućava prirodno disanje. Onome ko je nosi maska pruža i dodatnu mogućnost skrivanja identiteta, pošto u potpunosti onemogućava prepoznavanje lica od strane različith elektronskih sistema opremljenih kompjuterskim vidom.

A da je, koliko god bila bizarna, maska izavala veliko interesovanje pokazuje i "kraudfanding" kampanja na Kickstarteru u kojoj je sakupljeno skoro 220.000 dolara, što je čak 11 puta više od početnog cilja kampanje do 20.000. Pri tom, do njenog okončanja ima još punih 40 dana.

Isporuke maske kreću od marta 2021. godine, a njena cena se kreće u zavisnosti do paketa podrške kampanji za koju se kupac opredeli. Trenutno je najniža cena 79 dolara po komadu.

Inače, u Blanc-u se ne brinu da će ostati bez posla po završetku pandemije korona virusa i tvrde da će njegova maska, koja će se prodavati u različitim bojama, postati pravi "modni gedžet" koga će ljudi koristi i u situacijama povećanog zagađenja vazduha u gradovima, visokih koncentracija polena ili mogućih kontakata sa različitim alergenima.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA