Kako VI kreira umetnička dela?

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Kojih pet alata su najbolji u ovoj oblasti?

Vest da veštačka inteligencija može da kreira umetnička dela ne predstavlja novost. Istini za volju, radi se o imitaciji, odnosno obradi umetničkih dela sa veoma visokim stepenom varijacija. Da li se radi o novim kreacijama odnosno mašti i kreativnosti VI koja je svojstvena ljudima, teško je proceniti. Velika je dilema u kojoj meri VI pokazuje kreativnost i da li će i kada uspeti da dostigne ljudske sposobnosti.

Podsetimo se da se ovde u radi o opštoj veštačkoj inteligenciji koja još uvek nije dostigla ljudske osobine. Takođe se podsetimo da istraživači predviđaju da će tačka singulariteta biti dostignuta već za nekoliko godina. U prošlim nastavcima smo pisali o tački singulariteta , što predstavlja trenutak kada će VI moći da funkcioniše bez ljudske asistencije.

Generatori VI umetnosti za pretvaranje teksta u sliku su najsavremeniji alati koji koriste veštačku inteligenciju za pretvaranje pisanih opisa u vizuelnu umetnost. U osnovi ovih generatora je složen proces u kome VI analizira tekst, razumevanje konteksta, objekata, atributa i emocija koje se prenose. VI zatim upućuje na ogromne baze podataka slika i umetničkih stilova kako bi stvorio jedinstveno umetničko delo koje odgovara tekstualnom opisu.

Među mnogobrojnim alatima može se izdvojiti 5 najboljih generatora VI umetnosti za pretvaranje teksta u sliku.

GetIMG nudi paket VI alata koji ga izdvaja od većine generatora slika. Generišite originalne slike, modifikujte fotografije, proširite slike izvan originalnih granica ili kreirajte prilagođene VI modele. Pri tome, nudi preko 20 VI modela naprednih uređivača kojima je moguće generisati delove koji nedostaju na bilo kojoj fotografiji ili kreirati neverovatno velike umetnički radovi na platnu beskonačne veličine. Alat je dostupan na linku https://getimg.ai/ .

ArtSmart alat je jednostavniji za korišćenje od većine drugih platformi i omogućava veću kontrolu nad izlazima. Platforma nudi brojne alate koji pomažu korisnicima da sastave bolje i nijansiranje upite. Ovo uključuje upite za podešavanje kamere, uglove kamere, vreme i vreme i stilove slikanja. Koristeći funkciju Tune, možete trenirati ArtSmart VI model na bilo kojoj fotografiji koju želite i naterati je da generiše varijacije po želji. Alat je dostupan na linku https://artsmart.ai/.

NightCafe je jedno od velikih imena u svetu AI art generatora. Poznato je po tome što ima više algoritama i opcija od drugih generatora, ali je takođe izuzetno lako za početnike da se naviknu Alat je dostupan na linku https://creator.nightcafe.studio/ .

LimeVire, ranije popularna platforma za deljenje datoteka, ponovo je pokrenuta kao platforma za objavljivanje sadržaja i zajednice fokusirana na veštačku inteligenciju. Trenutno je aktuelan LimeVire AI Studio, koristi razne modele za generisanje slika otvorenog koda. Alat je dostupan na linku https://limewire.com/ .

Shutterstock je kompanija koja trguje na njujorškoj berzi (NYSE). Kompanija pruža grafički prikaz kretanja akcija na berzi a od 2023 i druge materijale, muziku, alate za uređivanje za generisanje sopstvenih slika i umetnosti. Ovo je postignuto integracijom OpenAI-jevog DALL-E 2 AI sistema za generisanje slika. Alat je dostupan na linku https://www.shutterstock.com/ .

Ovi alati ne samo da transformišu način na koji se kreira vizuelni sadržaj, već́ i pomeraju granice kreativnog potencijala veštačke inteligencije, brišući granice između tehnologije i umetnosti. Oni su primer izuzetnog napretka u veštačkoj inteligenciji i mašinskom učenju, pokazujući kako se ove tehnologije mogu proširiti na oblasti u kojima tradicionalno dominira ljudska kreativnost. Kakve će sve nove mogućnosti doneti napredak VI, i na ovom polju saznaćemo u vrlo bliskoj budućnosti.

(Telegraf.rs/Goran Kunjadić)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    21. januar 2024 | 22:17

    Англосексонска уметност. Кад немају сликаре међу људима, бар нека машина да се прослави...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA