Da li će Terra Luna 2.0 uspeti da oporavi obezvređenu kriptovalutu?

 
 ≫ 
  • 3

Kakvi mehanizmi za oporavak koina stoje kripto zajednici na raspolaganju?

U prošlim nastavcima smo pisali o stablecion modelu nazvanom Terra. Posebno smo opisali primer novčića TerraUSD (UST), koja prati američki dolar. Takođe smo pomenuli da je koin Luna je tesno vezan sa TerraUSD kriptovalutom.

Terra je nedavno doživela spektakularni pad vrednosti pri čemu je njena vrednost pala gotovo na nulu što je izazvalo mnogobrojne komentare, naročito negativne u smislu perspektive kriptovaluta.

Protivnici kriptovaluta su predviđali njihov brzi krah i potpuno nestajanje sa scene finansijskog tržišta. Pri tome su kritičari prevideli jednu bitnu činjenicu a to je da se inflacija na svetskom finansijskom tržištu ubrzava i da svetsko finansijsko tržište doživljava krizu.

Ipak, nakon iznenadnog kraha čine se pokušaji da Terra se tera revitalizuje ponovnim rođenjem Lune.

Postavlja se pitanje kako bi moglo izgledati oživljavanje propale kriptovalute? Podržavaoci Terre glasali su za oživljavanje propale kriptovalute, ali ona verovatno neće biti ista kao što je nekada bila. Plan je da se Luna vrati bez elementa koji je izazvao drastičan pad kriptovalute pre dve nedelje kao i njenog stablecoina, TerraUSD (UST).

Pre nekoliko dana je podršku revitalizacije kriptovalute uputio veliki broj Terra zajednice putem Tvitera koju su nazvali Terra 2.0. Sama podrška pruža nadu da će ponovno oživljavanje kriptovalute biti moguće.

Postavlja se pitanje kako će izgledati nova Terra?

Prema dostupnim informacijama Terra 2.0 će stvoriti novi efikasni Terra lanac bez algoritamskog stabilcoina odnosno neće biti vezana za FIAT valutu. Stari lanac će se zvati Terra Classic (token: $LUNC) dok će se novi lanac zvati Terra (token: $LUNA). Nadogradnja lanca će početi nekoliko sati nakon snimka pokretanja pomenutih kriptovaluta. Nova Terra, koja je biti emitovana 27. maja efektivno će kreirati novi blok lanac povezan sa tokenom Luna.

Stara Luna će biti zamenjena Lunom 2.0, potpuno prekinuvši veze sa neuspelim stabilcoinom.

Potrebno je napomenuti da stara Luna neće potpuno nestati, već će postojati paralelno sa novom i poboljšanom Lunom 2.0. Vlasnici stare Lune, sada preimenovane u Classic, i UST će dobiti deo od milijardu novih tokena. Vlasnici Lune će dobiti oko 35 odsto svih novih tokena pri čemu će 10% ići onima koji su posedovali UST pre kolapsa kriptovalute, 25 odsto će ići trgovcima koji i dalje poseduju Lunu i UST nakon pada i 30 odsto otići će grupi investitora Lune.

Na taj način će Terra će postati lanac u potpunosti u vlasništvu zajednice.

Da li će opisani projekat uspeti ne možemo biti potpuno sigurni. Nakon masovnog pada Lune, tržište kriptovaluta je bilo uzdrmano gubitkom od 60 milijardi dolara. Pa ipak, čini se da su investitori zaintrigirani ponovnim rođenjem Lune. Luna je porasla za više od 20 odsto u sredu nakon Terrine objave pri čemu je UST porastao čak za preko 50 posto.

Oslobađanje od stabilcoina koji je doveo do kraha Lune moglo bi povećati mogućnost da novi kripto bude uspešan.

(Telegraf.rs/Goran Kunjadić)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sranje

    30. maj 2022 | 23:38

    Imao sam 2600 luna i sve izgubio na Binance više i ne postoji , sad kao 2.0 i krećemo iz početka da da da

  • Realno

    30. maj 2022 | 16:09

    Do 1$ mozda za godinu ili par ali preko do 100$ nema sanse gotovo je!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA