8 razloga zbog kojih bi trebalo da naučite programski jezik C#

 
 ≫ 
  • 0

Na mnogobrojnim blogovima i forumima pronaći ćete savete koji kažu da su HTML, JavaScript i CSS najbolji za početnike u programiranju.

Ovi jezici su dovoljno dobri da vam pomognu da se bavite klijentskom stranom web sajta. Ali ako želite da budete ozbiljan programer, trebalo bi da naučite jezik koji je dovoljno moćan da vam omogući obavljanje raznih tehničkih zadataka.

Ukoliko ste novi u programiranju, trebaće vam jezik koji će vam pomoći da rastete. Ovde dolazimo do C # programskog jezika. C # je objektno orijentisani programski jezik opšte namene. Može da se koristi za razvoj aplikacija i web platformi. Uvršten je među pet najpopularnijih programskih jezika prema TIOBE, indeksu kojim se meri popularnost programskih jezika.

Ako još niste uvereni da je zaista tako, evo nekoliko razloga zbog kojih bi trebalo da naučite C #.

C # je svestran

Foto: code.edu.rs

Kako je ovo programski jezik opšte namene, možete da radite bilo šta koristeći C #.

Bez obzira na to da li želite da napravite desktop aplikaciju za preduzeća, web aplikaciju, mobilnu aplikaciju ili čak „cloud“ uslugu, C # vas neće izneveriti.

Ovaj jezik se takođe dosta koristi u razvoju video-igara. C # je jezik koji će vam dati potpunu slobodu da istražite svoje mogućnosti programiranja. Neograničena priroda ovog jezika znači da nećete morati da migrirate sa jednog jezika na drugi kada razvijate aplikaciju.

Samo treba da ovladate svim mogućnostima koje ovaj jezik nudi i bićete u savršenom položaju da uradite sve što želite.

Odličan je za početnike

Ako ste početnik u programerskom svetu, ovaj jezik je idealan za vas.

Podrazumeva se da imate strah od učenja programskih jezika. Dobra vest je da je C # jedan od najprivlačnijih programskih jezika za početnike, jer ga je veoma lako razumeti.

Činjenica da je to programski jezik visokog nivoa čini stvari još boljim. To je upravo zbog toga što C#  koristi jezik koji je sličan engleskom.

Još jedna stvar koja čini C # prilagođenim za početnike jeste to što apstrahuje većinu složenih zadataka. Jednostavnije rečeno, sam jezik obavlja umesto vas neke zadatke, kao što je rukovanje izuzecima i upravljanje memorijom.

Ovo ostavlja više nego dovoljno prostora da se fokusirate na programiranje.

Imaćete jake osnove

Nakon što ste postali ekspert u jednom programskom jeziku, verovatno ćete poželeti da istražite druge. Neophodno je napomenuti da su u programiranju osnove važne. C # je vrlo sličan većini programskih jezika. Jednom kada savladate programski jezik C # biće vam mnogo lakše da se prebacite na učenje drugih programskih jezika.

C # je lako održavati

Foto: Pixabay.com

Budući da je jezik statičkog tipa, lako je njime upravljati i održavati ga. Glavni razlog je to što se kôd napisan programskim jezikom C # proverava pre nego što se instalira u aplikaciju. To olakšava pronalaženje i ispravljanje grešaka i bagova.

Činjenica da je C # statički tipizovan jezik znači da ima stroga pravila po pitanju toga kako se piše kôd. Baza koda napisanog u jeziku C # je konzistentnija, tako da ga je lako održavati čak i kada raste u smislu složenosti i veličine.

C # je brz

Statički jezici su uvek brži od dinamičkih jezika. To znači da su aplikacije izgrađene u jeziku C # relativno brže od onih koje se zasnivaju na dinamičkim tipovima jezika. Jezik ne zahteva mnogo resursa kada se pokreće na vašem uređaju.

C # je idealan za razvoj igara

Razvoj igara je jedno od najunosnijih polja u svetu tehnologije. Ako sanjate da postanete programer kompjuterskih igara, C # je savršen jezik za vas. Većina video-igara se razvija pomoću jezika C #.

Otvara vam unosne mogućnosti za karijeru

Kao opšti jezik, C # će vam otvoriti brojne mogućnosti u karijeri. Kompanije širom sveta traže programere koji poznaju jezik C # za različite zadatke i poslove. Bilo da se radi o mobilnoj aplikaciji, web servisu ili aplikaciji za preduzeća, vaše veštine će biti tražene.

C # ima veliku zajednicu

Postoji velika zajednica programera C #. To znači da možete da dobijete pomoć ili inspiraciju kad god vam zatreba. Pored svega navedenog, ovaj programski jezik se stalno razvija i lako se može skalirati.

Ako vas interesuje programiranje i želeli biste da savladate C#, danas postoji veliki broj edukativnih programa na kojima možete da steknete sve potrebne veštine i znanja. Ali budite oprezni. Da biste stekli veštine koje su potrebne da se profesionalno bavite ovim poslom, potrebno je najmanje 12 meseci obuke. Kraći kursevi jednostavno ne mogu da vam pruže dovoljno ni teorijskih znanja ni prakse. Više o sertifikovanim edukativnim programima, koji nude i mogućnost prakse i rada sa mentorom, možete da saznate na ovom linku.

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA