Institut za moderno obrazovanje u poseti Sigurnoj kući: Online kursevi za uspešniju budućnost

 
  • 0

IMO će i u budućnosti nastaviti sa sličnim akcijama kojim kroz obrazovanje pomaže ljudima  da postanu što uspešniji na poslovnom i privatnom planu

Institut za moderno obrazovanje (IMO) u saradnji sa predstavnicima Skupštine Grada Beograda organizovao je u četvrtak, 2. novembra, posetu Sigurnoj kući, tokom koje su korisnicama poklonjeni online ECDL računarski kursevi, kao i kursevi engleskog jezika.

Ova akcija organizovana je s ciljem pružanja pomoći ženama iz Sigurne kuće kako bi se kroz najsavremenije metode usavršavanja što pre integrisale u društvene tokove i pronašle odgovarajući posao.

Znanje i sertifikati za uspeh na tržištu rada

Dvomesečni kursevi koje su korisnice Sigurne kuće dobile na poklon omogućiće im da se u kratkom vremenskom roku osposobe za rad na računaru i steknu vredan međunarodni sertifikat, koji je priznat u čak 146 zemalja.

Osim toga, žene u Sigurnoj kući će imati priliku i da usavrše svoja znanja iz engleskog jezika i tako unaprede upravo one veštine koje se danas traže prilikom konkurisanja za gotovo svako radno mesto.

– Znajući koliko je obrazovanje važno za život u savremenom društvu, mišljenja smo da će žene iz Sigurne kuće uz pomoć računarskih kurseva i kurseva engleskog imati bolju budućnost za sebe i svoju decu. Višestruka korist ovih kurseva ogleda se u njihovoj međunarodnoj sertifikaciji i mogućnosti da se stečena znanja i veštine primene u bilo kom poslu i u bilo kojoj zemlji Evrope – istakla je menadžerka IMO, Marija Milenković, tokom uručivanja vaučera.

Tom prilikom obratio se i član Gradskog veća, Dragomir Petronijević, koji je dodao da će poklonjeni kursevi biti veoma bitan korak u samostalnom životu žena iz Sigurne kuće.

– Njima će ovi kursevi značiti bez obzira na to kojim se poslom bave, a ukoliko su nezaposlene, ovi kursevi će im pomoći da budu konkurentnije na tržištu rada i da što pre pronađu posao – rekao je Petronijević.

Foto: Link Group

Misija Instituta za moderno obrazovanje se nastavlja

IMO će i u budućnosti nastaviti sa sličnim akcijama kojim kroz obrazovanje pomaže ljudima  da postanu što uspešniji na poslovnom i privatnom planu. Osim toga, glavni ciljevi Instituta ostaju unapređenje kvaliteta kompletnog obrazovnog procesa, kao i promocija najsavremenijih obrazovnih tehnologija i metoda.

O aktivnostima Instituta i svim konferencijama, radionicama i seminarima koji se održavaju u ovoj organizaciji možete se informisati putem sajta: www.institut.edu.rs.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA