Ovih 7 znakova pokazuju da ste rođeni umetnik

 
 ≫ 
  • 2

Kako da znate da li ste rođeni umetnik? Evo sedam znakova koji pokazuju da bi trebalo da se izražavate kroz umetnost

Ako ste rođeni umetnik, uvek ćete imati potencijal da se razvijate. Sve zavisi od vas – da prepoznate sopstvene talente i negujete ih tokom života. 

Kako da znate da li ste rođeni umetnik? Evo sedam znakova koji pokazuju da bi trebalo da se izražavate kroz umetnost.

Uživate u početku koliko i u samom kraju

Da li znate na šta je naše društvo usredsređeno? Na rezultate. Mi želimo da se sva naša ulaganja vrate, očekujemo veliku nagradu i kraj koji potvrđuje da smo dobro obavili posao.

Dok smo usmereni na to, propuštamo pravu nagradu – proces razvoja koji prolazimo, čak i taj početni haos.

Rođeni umetnik voli početak, rađanje novih projekata, istraživanje nepoznatog, zadovoljstvo izrade i na kraju pogled na finalni izgled. Zatim sve to ispočetka. Ne postoji „kraj" za umetnike – gotova slika, pesma ili skulptura samo je još jedan kamen na putu.

Volite da uživate u tuđoj umetnosti, ali ste neodlučni kad poželite da podelite svoja dela s drugima

Istinski znak rođenog umetnika je da voli i ceni rad koji drugi stvaraju, a ipak se malo stidi da pokaže svoj. To je zajednička crta onih koji sve što rade – rade srcem i dušom.

Umetnik se oseća primorano da se poveže s drugim sličnim ljudima i uživa slušajući o procesima tuđih ideja – jer to predstavlja njegovo prirodno gorivo. Međutim, kada dođe trenutak da predstavi svoje stvaranje, postidi se. Ako ste uplašeni i nervozni kada treba da se izrazite i pokažete šta ste stvarali, to je zato što je vaš rad nastao od srca.

Foto-Ilustracija: sxc.hu/sarilonka Foto-Ilustracija: sxc.hu/sarilonka

Osetljivi ste na okruženje

Gde god odete, osećate u svojoj koži i kostima šta se dešava. Možete osetiti tuđu radost, bol, strahove i uzbuđenje. Kada ste s velikom grupom ljudi, možete osetiti kako komuniciraju, a kada ste sami, usklađeni ste s emocijama. Vi ste osetljivi na sve ove načine i više, a to je ono što podstiče vašu umetnost.

Bez obzira na to šta osećate, imate sposobnost da emocije kanališete u šta god želite.

Vi ste sebi najveći obožavalac i najgora kritika

Umetnici su često kritikovani zbog toga što su prepotentni, čak i narcisoidni, jer vole svoj posao. Oni veruju u ono što stvaraju i ambiciozni su da radove pokažu svetu (čak i ako se plaše da to učine). Ali tik do tog samopouzdanja postoji i visok stepen sumnje i snažna kritika. Vi se stalno suočavate s osećanjima nesavršenosti, pitajući se da li je ono što radite dovoljno dobro i kolebate se pitajući se da li je vreme da odustanete.

Uvek se vraćate na početak

Umetnik duboko u sebi zna da, bez obzira na to koliki je uspeh ostvario, on će se uvek vratiti svom zanatu. On uzima četkicu u ruku, ili olovku da napiše pesmu i opet će iznova pričati novu priču. Bez obzira na to koliko vremena prođe, kad god to uradi oseća se kao kod kuće i priseća zašto je zavoleo svoju umetnost.

Foto: flickr/Suzanne Gielis Foto: flickr/Suzanne Gielis

Imate svesku za svaku ideju

Očigledan znak da ste rođeni umetnik su sveske. Imate ih u spavaćoj sobi, u radnoj sobi, na kuhinjskom stolu, u rancu, u bašti, na polici s knjigama... U svesci pravite beleške ideja, vizija, priča koje želite da realizujete kroz svoju umetnost. Sveska je vaše utočište ispunjeno svim ostvarenim, neostvarenim i planiranim projektima.

Više vam je stalo do ličnog izražavanja nego do sticanja materijalnih stvari

Svako želi da bude uspešan, a za umetnika to znači da se njegov glas čuje u svetu.

Vi biste radije bili siromašni i radili ono što volite, nego bogati a prazne duše. Vi ne brinete mnogo o odeći koju nosite, više se starate o novim četkicama ili žicama za gitaru – trošite novac na svoju umetnosti. Ulažete u sebe.

Pronaći ćete galerije u kojima možete vežbati pred publikom, a kada vam neko da povratnu informaciju o tome šta ste napravili, za vas to vredi više od bilo koje plate.

Najvažnije je da znate svoju svrhu, a to je da podelite sebe sa svetom kroz svoju kreativnost.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA