Microsoft Word ima bag koji vam može obrisati dokumente: Evo načina da ga izbegnete

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Korisnici Microsoft Word-a naišli su na novi bag koji može dovesti do gubitka fajlova, a prema njihovim izveštajima, ti fajlovi se ponekad ne mogu povratiti ni iz korpe za otpatke. Iako je Microsoft svestan ovog problema, još uvek nije jasno kada će biti dostupno rešenje. U međuvremenu, postoje načini da se osigurate da vaši dokumenti ostanu bezbedni.

Prema izveštajima sa Microsoft zajednice, greška se javlja kada se fajl čuva lokalno, a ime fajla sadrži simbol # ili kada je ekstenzija fajla napisana velikim slovima (npr. .DOCX umesto .docx). Ovaj bag se pojavljuje u verziji 2409 za Microsoft 365, dok korisnici starijih verzija za sada nisu pogođeni.

Najveći rizik postoji kada se Word zatvori i prikaže prozor za potvrdu čuvanja fajla, umesto da je fajl prethodno ručno sačuvan.

Kako sprečiti gubitak fajlova?

Da biste izbegli ovu grešku i zaštitili svoje dokumente, pratite sledeće savete:

  • Uvek ručno sačuvajte fajl pre nego što zatvorite Word.
  • Izbegavajte korišćenje simbola # u imenima fajlova.
  • Koristite mala slova za ekstenzije fajlova (npr. .docx umesto .DOCX).
  • U Word-u idite na File > Options > Save i uključite opciju Don’t show the Backstage when opening or saving files with keyboard shortcuts.
  • Razmotrite povratak na prethodnu verziju Word-a dok Microsoft ne reši ovaj problem.

Iako ovaj bag možda pogađa samo mali broj korisnika, gubitak važnih fajlova može biti veoma frustrirajući, posebno kada to uključuje sate rada. Do tada, pridržavanje ovih koraka može vam pomoći da izbegnete nepotreban stres i sačuvate svoje dokumente.

(Telegraf.rs)

Video: Sudar autobusa i 3 automobila, snimak sa lica mesta: Haos na Brankovom mostu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA