Ne vredi ni da ih blokirate: Nova promena na X, korisnici nisu zadovoljni

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Društvena mreža X, u vlasništvu Ilona Maska, odlučila je da omogući korisnicima koje ste blokirali da i dalje mogu da vide vaše objave. Iako će blok funkcija i dalje onemogućavati interakciju sa blokiranim nalogom, svi javni postovi će biti vidljivi korisnicima koje ste blokirali. Ova promena izaziva kontroverze među korisnicima, naročito onima koji su koristili blok opciju za zaštitu od uznemiravanja.

Ranije je, kada bi neko bio blokiran, dobijao obaveštenje "Blokirani ste" prilikom pokušaja da poseti profil osobe koja ih je blokirala. Ova blokada je bila sveobuhvatna, onemogućavala je pregled postova, odgovora, medija, liste pratilaca i onih koje profil prati. Sa novim pravilima, javni postovi će biti dostupni na uvid čak i blokiranim korisnicima, iako neće moći da odgovaraju ili lajkuju sadržaj.

Maskova vizija i prethodne najave

Ilon Mask je prošle godine otvoreno kritikovao funkciju blokiranja, nazivajući je besmislenom. Mask je tvrdio da blok funkcija treba da bude zamenjena jačom verzijom opcije "mute", koja bi omogućila korisnicima da utišaju određene naloge bez potpunog blokiranja. Govori se i o mogućnosti da platforma u potpunosti ukine funkciju blokiranja, osim kada je reč o direktnim porukama.

Ilon Mask, X Foto: kovop / Shutterstock.com

Iako se blok opcija zadržava, njena promenjena funkcionalnost otvara vrata mogućim zloupotrebama. Oni koji žele da uznemiravaju druge korisnike sada će lakše moći da nastave sa neželjenim ponašanjem, jer iako ne mogu direktno komunicirati sa blokiranim nalozima, moći će da prate njihove objave.

(Telegraf.rs)

Video: Bivši golman Partizana prozvao sadašnje igrače crno-belih: Moram ovo javno da kažem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA