YouTube ponovo podiže cene Premium pretplate: Evo koliko poskupljuje

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

YouTube ponovo podiže cene Premium pretplate, a korisnici širom sveta će uskoro osetiti posledice ovog skoka. Novi porast cena, koji je najavljen za novembar 2023. godine, uslediće manje od godinu dana nakon prethodnog povećanja.

Nekoliko korisnika je prijavilo da su tokom vikenda primili mejlove koji ih obaveštavaju o značajnom poskupljenju pretplate. Ovo povećanje pogađa i individualne i porodične planove YouTube Premium usluge.

U državama kao što su Irska, Belgija, Holandija i Italija, YouTube Family plan će sada koštati 26 evra, umesto dosadašnjih 18 evra, što predstavlja rast od 8 evra. Cena za individualni plan će takođe porasti za 2 evra, dostižući ukupnu cenu od 14 evra.

U Švajcarskoj, cena porodične pretplate će skočiti na 34 švajcarska franka, dok će individualni plan poskupeti na 18 franaka. Slično je i u Švedskoj, gde će cena porodične pretplate porasti sa 179 na 279 švedskih kruna.

YouTube aplikacija Foto: PixieMe / Shutterstock.com

Iako su većina prijava stigle iz Evrope, Google je najavio da će doći do povećanja cena i u zemljama Bliskog Istoka, Singapura, Tajlanda i Indonezije. YouTube je takođe nedavno povećao cene u Indiji za 15-20% krajem avgusta.

Korisnici koji plaćaju svoju YouTube pretplatu putem iOS App Store-a mogli bi doživeti dodatno povećanje cena počevši od novembarskog ciklusa naplate.

Ovaj skok cena čini YouTube Premium skupljim od nekih njegovih konkurenata, kao što su Spotify i Apple Music, što su mnogi korisnici Reddit-a naglasili. YouTube, osim što podiže cene, istražuje nove načine da dodatno monetizuje svoje besplatne korisnike, uključujući reklame koje se ne mogu preskočiti na pametnim televizorima i nove "Pause" reklame koje se pojavljuju kada pauzirate video.

Za sada nema informacija o poskupljenju u Srbiji, ali očekuje se da će pratiti trend poskupljenja.

(Telegraf.rs)

Video: Naoružanog čoveka koji im je pretio izvlačio iz plamena da ga spasi: Nikola iz Čačka je pravi heroj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA