Spotify globalno lansirao viralnu funkciju "Daylist"

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Spotify je lansirao svoju viralnu funkciju "Daylist" na globalnom nivou, proširujući je na svih 180 tržišta gde je platforma prisutna, uz dodavanje podrške za 14 novih jezika, uključujući arapski, italijanski, nemački i japanski. Ova funkcija je dostupna korisnicima širom sveta i omogućava im da uživaju u personalizovanim plejlistama koje se prilagođavaju njihovom slušanju tokom dana.

"Daylist" funkcija nudi "hiper-personalizovane" plejliste koje se ažuriraju više puta dnevno, na osnovu muzičkih navika korisnika. U zavisnosti od toga šta korisnici slušaju, algoritmi kreiraju plejlistu uz pomoć podataka o žanru, tempu, raspoloženju i drugim muzičkim karakteristikama pesama. Iako se za kreiranje plejlisti koriste algoritmi, Spotify jasno napominje da ovaj proces nije zasnovan na generativnoj veštačkoj inteligenciji, već na kombinaciji podataka i muzičkog znanja njihovih stručnjaka.

Gustav Gjilenhamar, potpredsednik Spotify-ja zadužen za tržišta i pretplate, istakao je da funkcija "Daylist" spaja ljudsku i algoritamsku selekciju muzike kako bi korisnicima ponudila savršen balans.

"Nadamo se da ćemo pronaći pravu ravnotežu između ljudske kuracije i algoritamske selekcije", izjavio je Gjilenhamar. Spotify veruje da će ova funkcija dodatno povećati angažovanje korisnika, što je ključni faktor za prelazak sa besplatnog na plaćeni model korišćenja platforme.

Spotify trenutno ima 626 miliona aktivnih korisnika mesečno, ali su zaostali za očekivanjima koja su iznosila 631 milion korisnika. Funkcija "Daylist" ima za cilj da poveća broj korisnika koji plaćaju pretplatu, jer Spotify vidi direktnu vezu između većeg angažmana korisnika i njihove spremnosti da pređu na premium verziju usluge.

Uz povećanje konkurencije od strane društvenih platformi poput TikToka, koje takođe nude mogućnosti za otkrivanje i kreiranje muzike, Spotify se nada da će kroz funkcije kao što su "Daylist" i godišnji pregled "Spotify Wrapped" moći da privuče više korisnika i stvori veće kulturne trenutke.

(Telegraf.rs)

Video: "Uvek je bio britkog jezika": JK se oprostila od Bore, istakla da su po jednoj stvari bili slični

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA