Canva tvrdi da su AI funkcije vredne povećanja cene za 300%

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Canva tvrdi da su AI funkcije vredne povećanja cene za 300%, što je izazvalo veliko negodovanje među korisnicima širom sveta. Kompanija je najavila da će cene nekih pretplatničkih paketa značajno porasti, posebno za korisnike Canva Teams usluge. Ovaj poslovni paket, namenjen timovima, poskupeće u nekim slučajevima za preko 300%, zbog, kako tvrde iz kompanije, "proširenog iskustva proizvoda" koje donose generativni AI alati.

U Sjedinjenim Američkim Državama, cena Canva Teams paketa za pet korisnika porašće sa 120 dolara godišnje na čak 500 dolara. Ipak, Canva će obezbediti 40% popusta za prvu godinu pretplate, čime će cena za prvih 12 meseci biti smanjena na 300 dolara. Situacija u Australiji je slična, gde će mesečna pretplata, koja je iznosila 39.99 australijskih dolara za pet korisnika, sada koštati 13.50 australijskih dolara po korisniku. Ovo predstavlja povećanje od najmanje 68% za timove od pet korisnika, ne računajući eventualne dodatne popuste.

Ovo povećanje cena dolazi u trenutku kada je Canva tiho promenila svoje cenovne strukture za nove Teams korisnike još u aprilu, sa obavezom minimalnog broja od tri korisnika po ceni od 10 dolara mesečno po korisniku. Canva tvrdi da su AI funkcije vredne povećanja cene za 300%, a ovaj novi cenovni plan sada važi i za postojeće korisnike od septembra.

Prema Luisi Grin, rukovodiocu komunikacija u Canvi, ovakve promene reflektuju "trenutnu cenu plana i vrednost proširenih funkcionalnosti", među kojima su AI alati poput Magic Media generatora slika iz teksta i Magic Expand alata za proširenje pozadine. Ovi alati su značajno proširili mogućnosti platforme, pretvarajući je u sveobuhvatni prostor za rad koji koristi veštačku inteligenciju.

Iako je Canva ranije najavljivala promene cena, čini se da su najnovija povećanja saopštena isključivo putem mejlova upućenih korisnicima. Drugi pretplatnički paketi, poput Pro i Enterprise, trenutno nisu pogođeni ovim povećanjem cena.

Mnogi korisnici su izrazili nezadovoljstvo ovim promenama, posebno oni koji su Canvu smatrali pristupačnom alternativom skupljim softverskim rešenjima kao što je Adobe.

(Telegraf.rs/The Verge)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA