Spotify ima čudne probleme na iPhone uređajima, a glavni krivac je Apple

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Apple je nedavno doneo odluku koja bi mogla ozbiljno da poremeti iskustvo korisnika Spotify-ja na iPhone-u. Naime, fizička dugmad za podešavanje jačine zvuka na iPhone uređajima više neće funkcionisati sa Spotify Connect-om, što će prisiliti korisnike da se oslone na manje intuitivno rešenje unutar same aplikacije.

Spotify je najavio da će ova promena stupiti na snagu 3. septembra, ali neki korisnici već primećuju razlike. Umesto da jednostavno pritisnu dugme za zvuk na svom iPhone-u, korisnici će sada morati da koriste klizač unutar Spotify aplikacije kako bi povećali ili smanjili zvuk na povezanim uređajima kao što su pametni televizori, konzole za igranje ili zvučnici.

Ova promena dolazi kao rezultat Apple-ovog ukidanja tehnologije koja je omogućavala ovu funkcionalnost, kako je navedeno u ažuriranju na stranici za podršku Spotify-ja. Kada korisnici pokušaju da promene jačinu zvuka pomoću fizičkih dugmadi, dobiće obaveštenje sa pitanjem "Želite li da promenite jačinu zvuka?", nakon čega će morati da koriste klizač unutar aplikacije. Ako je aplikacija već otvorena, klizač će se automatski pojaviti.

Spotify je izrazio nezadovoljstvo ovom promenom, okrivljujući Apple za ukidanje pristupa tehnologiji koja omogućava Apple Music-u da radi na uređajima drugih proizvođača. Kao rezultat toga, korišćenje fizičkih dugmadi na iPhone-u za kontrolu zvuka postalo je "nestabilno", što je izazvalo skokove u jačini zvuka tokom reprodukcije i druge tehničke probleme.

Spotify je takođe podneo zahtev Apple-u da uvede slično rešenje koje omogućava korisnicima HomePod-a i Apple TV-a da koriste fizička dugmad za kontrolu zvuka. Međutim, Apple je odgovorio da aplikacije moraju biti integrisane sa HomePod-om kako bi imale pristup ovoj tehnologiji.

Ova situacija dodatno pojačava tenzije između Spotify-ja i Apple-a, jer Spotify smatra da Apple na ovaj način ograničava interoperabilnost i favorizuje svoje servise. Spotify je naveo da bi ovo moglo predstavljati kršenje Akta o digitalnim tržištima Evropske unije, koji zahteva od digitalnih čuvara poput Apple-a da otvore svoje platforme za usluge trećih strana.

Dok se čeka na zvaničnu reakciju Apple-a, korisnici Spotify-ja na iPhone-u moraće da se prilagode novim načinima kontrole zvuka, što će verovatno izazvati nezadovoljstvo kod mnogih, posebno onih koji su navikli na jednostavnost korišćenja fizičkih dugmadi za podešavanje jačine zvuka.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA