Kako da gledate filmove i serije na Netflixu bez interneta

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Gledanje omiljenih filmova na Netflixu dok ste u avionu ili na mestu sa slabim signalom više nije problem zahvaljujući opciji preuzimanja sadržaja za offline gledanje. Ovaj jednostavan proces omogućava vam da uživate u svojim omiljenim filmovima i serijama bez potrebe za internet vezom.

Preuzimanje sadržaja je dostupno na različitim uređajima, uključujući iOS, Android, Amazon Kindle Fire, Fire tablet i Chromebook, ali više nije moguće na Windows računarima.

Kapacitet preuzimanja naslova zavisi od vašeg Netflix plana. Korisnici planova sa reklamama mogu preuzeti do 15 naslova mesečno, dok oni sa planovima bez reklama mogu imati do 100 aktivnih preuzimanja po uređaju. Svi preuzeti naslovi se pojavljuju u sekciji "Downloads" u aplikaciji, gde možete lako pristupiti sadržaju.

Netflix nudi dve opcije kvaliteta preuzimanja: Standard i High. Standardna opcija koristi manje prostora i brže se preuzima, dok High opcija pruža bolji kvalitet slike, ali zauzima više prostora. Na primer, epizoda serije od 53 minuta u High kvalitetu zauzima oko 885 MB, dok u Standard kvalitetu zauzima 259 MB.

Ako se pitate kako da izaberete željeni kvalitet, potrebno je da odete u podešavanja aplikacije, najčešće kroz opciju "More" ili ikonu profila, gde ćete pronaći postavku za "Video quality" ili "Download video quality." Važno je proveriti koliko slobodnog prostora imate na uređaju pre nego što izaberete kvalitet preuzimanja.

Ne može se sav sadržaj na Netflixu preuzeti, ali postoji posebna kategorija "Available for Download" koja olakšava pronalaženje naslova koji su dostupni za offline gledanje. Neki naslovi mogu se preuzeti samo jednom ili imaju ograničenje na broj preuzimanja u okviru jednog meseca. Takođe, određeni naslovi mogu nestati iz vaše biblioteke 48 sati nakon što ih prvi put pogledate.

Za korisnike koji žele da Netflix automatski preuzima sadržaj na osnovu njihovih interesovanja, postoji funkcija "Downloads For You." Ova opcija koristi vašu istoriju gledanja kako bi automatski preuzimala filmove i serije koje bi mogle da vam se svide, ali je dostupna samo kada ste povezani na Wi-Fi. Aktiviranje ove funkcije je jednostavno putem sekcije "Downloads" u aplikaciji.

Kada vam ponestane prostora ili završite sa gledanjem preuzetih naslova, lako možete obrisati sadržaj. Možete izbrisati pojedinačne naslove ili sve odjednom, zavisno od vaših potreba, što je korisno ako imate ograničen prostor na uređaju.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA