Maskov X beleži pad korisnika u EU, ali ostaje među najvećim platformama

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Evropska komisija pomno prati aktivnosti X platforme, naročito u vezi sa načinom na koji se bavi dezinformacijama

Platforma X, u vlasništvu Ilon Mask, suočava se sa padom broja korisnika u Evropskoj uniji. U poslednjih šest meseci, broj korisnika u EU smanjen je na sa 111,4 miliona na 105,9 miliona. Iako je zabeležen pad, X i dalje daleko premašuje prag od 45 miliona korisnika, što ga svrstava među najveće online platforme prema evropskim pravilima.

Evropska komisija pomno prati aktivnosti X platforme, naročito u vezi sa načinom na koji se bavi dezinformacijama. Nedavni događaji u Velikoj Britaniji, gde su Maskove objave dodatno podstakle nasilje, doveli su do novih pitanja o odgovornosti platforme, piše Euronews. Evropski komesar Tijeri Breton nedavno je upozorio Maska na obaveze prema Aktu o digitalnim uslugama (DSA), podsećajući ga na potrebu za strožim merama protiv širenja štetnog sadržaja.

Mask je reagovao na ovo upozorenje sa tvrdnjom da se radi o mešanju u unutrašnje političke procese, što je izazvalo burne reakcije, posebno među američkim političarima. Uprkos ovim izazovima, X ostaje jedna od najznačajnijih platformi sa globalnom bazom od oko 550 miliona korisnika.

(Telegraf.rs)

Video: Otvorena izložba "Kontakt", autorski projekat Ane Marinović, u Galeriji Singidunum

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA