Stidite se (pra)starih objava na društvenim mrežama? Evo kako da ih nađete i obrišete

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ove jednostavne metode omogućavaju vam da preispitate i osvežite svoje prisustvo na društvenim mrežama

Korišćenje društvenih mreža već godinama ostavlja za sobom tragove u vidu postova, slika i komentara koji možda više nisu u skladu sa vašim trenutnim životom ili stavovima. Bez obzira na to da li želite da izbrišete stare postove zbog promene mišljenja, pripreme za razgovor za posao, ili jednostavno jer se stidite svojih detinjastih objava, moguće je relativno lako pronaći i ukloniti najstarije objave na popularnim platformama kao što su Facebook, X (nekada Twitter), i Instagram.

Na Facebook-u, koji postoji već gotovo dve decenije, jednostavno možete pretraživati svoje stare postove koristeći desktop verziju sajta. Klikom na svoje ime, možete otići na svoj profil, gde ćete pomoću opcije "Filteri" moći da birate godinu i mesec koji vas zanima. Tako možete pregledati svoje stare statuse i, ukoliko pronađete nešto što želite da uklonite, možete to lako učiniti klikom na tri tačkice pored posta i izborom opcije "Obriši".

Na X-u, ranije poznatom kao Twitter, pretraživanje starih tvitova može biti malo izazovnije, ali uz pomoć napredne pretrage možete precizno pronaći sadržaj koji želite da izbrišete. Unesite svoj korisnički naziv uz datume u pretraživačku traku, i rezultati će se pojaviti hronološkim redosledom. Svaki tvit možete ukloniti jednostavnim klikom na tri tačkice pored tvita i izborom opcije "Obriši".

Na Instagramu, aplikacija vam omogućava da pregledate svoje najstarije postove pomoću opcije "Vaša aktivnost" u meniju profila. Odatle možete promeniti prikaz postova da se prikazuju od najstarijih do najnovijih, što vam omogućava da lako pronađete i obrišete ili arhivirate postove koje više ne želite da budu vidljivi.

Ove jednostavne metode omogućavaju vam da preispitate i osvežite svoje prisustvo na društvenim mrežama, uklanjajući sadržaj koji više ne odražava ko ste danas. Bez obzira na razlog, važno je imati kontrolu nad sopstvenim digitalnim tragom i zadržati samo ono što želite da ostane dostupno drugima.

(Telegraf.rs)

Video: Stevanović posle zlata na OI: "Da sustignemo Durenta..."; Jakšić poručio: "Daleko je Los Anđeles..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA