Za 4 godine poginulo 1700 ljudi: Napravljena aplikacija koja upozorava na dolazak krda slonova

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Država Asam ima veliku populaciju slonova, kao i visok broj smrtnih slučajeva

U indijskoj državi Asam pokrenuta je mobilna aplikacija koja ima za cilj da smanji broj smrtnih slučajeva prouzrokovanih napadima divljih slonova.

Aplikacija Hati će upozoravati ljude na dolazak krda slonova kako bi im omogućila da se na vreme sklone s puta ovim velikim životinjama.

Država Asam ima veliku populaciju slonova, kao i visok broj smrtnih slučajeva - i slonova i ljudi, izazvanih međusobnim interakcijama, prenosi BBC.

Ekolozi kažu da slonovi postaju sve agresivniji u Asamu zbog smanjenja staništa i ugroženosti njihovih tradicionalnih, prirodnih koridora.

Prema zvaničnim podacima na koje se poziva list Hindustan Times, u periodu od 2020. do 2024. godine u napadima slonova u Indiji je poginulo 1.701 osoba.

Aplikacija koja je pokrenuta u Asamu takođe sadrži obrazac koji omogućava žrtvama i njihovim rođacima da traže naknadu od lokalnih vlasti u slučajevima povreda ili smrti izazvanih napadima slonova.

Prema podacima organizacije za zaštitu prirode WWF, u divljini je preostalo manje od 50.000 azijskih slonova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Reka Umnogat je nešto najlepše što smo videli do sada: Mesto koje ostavlja bez daha

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA