"Umovi mladih ljudi nisu valuta za društvene mreže", kaže EU dok ubija TikTok Lite Rewards program

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Evropska komisija je izrazila zabrinutost da bi ovaj program mogao negativno da utiče na mentalno i fizičko zdravlje korisnika, posebno mlađih

TikTok je najavio da će trajno obustaviti svoj Lite Rewards program u Evropskoj uniji, kako bi se uskladio sa Zakonom o digitalnim uslugama (DSA).

TikTok Lite je verzija aplikacije koja koristi manje podataka i namenjena je uređajima sa slabijim performansama i sporijim internet konekcijama. Lite Rewards program omogućavao je korisnicima da sakupljaju poene za različite aktivnosti na platformi, kao što su lajkovanje, gledanje video snimaka i pozivanje prijatelja. Ove poene su korisnici kasnije mogli da menjaju za nagrade, poput Amazon vaučera.

Evropska komisija je izrazila zabrinutost da bi ovaj program mogao negativno da utiče na mentalno i fizičko zdravlje korisnika, posebno mlađih. Zbog toga je TikTok morao da dostavi procenu rizika, što je bilo obavezno prema DSA pravilima, ali su to propustili da urade pre lansiranja programa.

"Umovi mladih Evropljana nisu valuta za društvene mreže — i nikada neće biti", izjavio je evropski komesar Tijeri Breton.

TikTok se obavezao da neće pokretati slične programe u budućnosti koji bi zaobišli ovu odluku. Evropska komisija će pomno pratiti da li kompanija poštuje nova pravila, a eventualna kršenja mogu rezultirati kaznama do 6% godišnjeg globalnog prihoda kompanije.

(Telegraf.rs)

Video: Duplantis otkrio da je kopirao internet senzaciju koja je izgubila od Mikeca na OI

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA