Apple Maps stiže na web: Da li Google Maps ima ozbiljnog konkurenta?

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Zvanično lansiranje Apple Maps na webu predstavlja značajno proširenje koje može pomoći aplikaciji da konkuriše Google Maps, koji je već godinama dostupan iz web pregledača

Apple je predstavio novu verziju Apple Maps koja je sada dolazi i  web verziji, što predstavlja značajan korak u konkurenciji sa Google Maps. Korisnici mogu koristiti Apple Maps za dobijanje uputstava za vožnju i pešačenje, pregled recenzija i ocena, kao i istraživanje gradova direktno iz desktop ili mobilnog pregledača.

Web verzija Apple Maps dostupna je na sajtu beta.maps.apple.com. Korisnici mogu obavljati mnoge funkcije koje su dostupne i u iOS verziji aplikacije, uključujući pregled vodiča, naručivanje hrane direktno iz mape i dobijanje informacija o poslovnim objektima. Apple planira da u narednim mesecima doda još funkcija, uključujući Look Around.

Trenutno, web verzija Apple Maps je dostupna samo na engleskom jeziku i kompatibilna je sa Safari i Chrome pregledačima na Mac-u i iPad-u, kao i sa Chrome i Edge pregledačima na Windows računarima. Apple planira podršku za druge jezike, pregledače i platforme u budućnosti. Developeri koji koriste MapKit JS alat takođe mogu povezati svoje aplikacije sa Maps na webu.

Lansiranje Apple Maps na webu dolazi nakon dugogodišnjeg razvoja i dodavanja novih funkcija od njegovog prvog pojavljivanja na iPhone-u 2012. godine. Ovo uključuje detaljne mape gradova, rute sa više stanica, uputstva za bicikliste, rute za električna vozila i offline navigaciju.

Zvanično lansiranje Apple Maps na webu predstavlja značajno proširenje koje može pomoći aplikaciji da konkuriše Google Maps, koji je već godinama dostupan iz web pregledača. Ovo lansiranje dolazi u trenutku kada i drugi open-source alternativi, poput Overture Maps Foundation koju podržavaju Amazon, Meta i Microsoft, pokušavaju da osvoje deo tržišta.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung u Parizu predstavio budućnost sklopivih uređaja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA