Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo šta je novo u Google Maps za Android korisnike

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Google je započeo testiranje ovog redizajna u februaru, ali je povukao nakon nekoliko nedelja

  • 0
Google Maps Foto: AngieYeoh / Shutterstock.com

Tokom 2024. godine, Google Maps za Android je prošao kroz značajan redizajn koji se sada šire uvodi. Novi izgled aplikacije se oslanja na listove (sheet-based layout) umesto na fullscreen korisničke interfejse. Ovaj pristup donosi više zaobljenih uglova i omogućava prikaz mape na više mesta.

Listovi su elementi korisničkog interfejsa koji se mogu otvarati i zatvarati, pružajući više informacija na ekranu dok zadržavaju prikaz mape u pozadini. Zatvaranje ovih listova je sada moguće putem novog 'x' dugmeta u gornjem desnom uglu ili prevlačenjem unazad sa levog ili desnog ruba ekrana. S ovim redizajnom, više nije moguće prevući nagore na traku za pretragu da biste samo videli mapu.

Druga velika promena je u načinu pretrage za uputstvima. Početni interfejs za unos destinacije, sa prekidačem za transportne metode i listom nedavnih lokacija, ostaje nepromenjen i još uvek zauzima ceo ekran. Međutim, kada unesete destinaciju, vrh ekrana prikazuje samo početnu i krajnju lokaciju, dok je način prebacivanja transportnih modova pomeren na dno ekrana za bolju dostupnost.

Google je započeo testiranje ovog redizajna u februaru, ali je povukao nakon nekoliko nedelja. Nakon nekoliko prilagođavanja, još jedan krug testiranja je počeo u maju. U poslednjih nekoliko dana, ovaj redizajn se šire uvodi na stabilni kanal (verzija 11.136.x) Google Maps-a na Androidu. Još uvek nije dostupan na iOS-u.

Očekuje se da će Google Maps pojednostaviti donju traku na samo tri taba u budućim ažuriranjima.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA