Zašto Instagram ne želi dugometražne video snimke

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Instagram neće težiti dužim formatima, za razliku od TikTok-a koji sve više ulaže u njih

Instagram neće usmeravati pažnju na dugometražne video zapise, jer bi to moglo da ugrozi osnovnu misiju platforme - povezivanje ljudi sa prijateljima, izjavio je šef Instagrama, Adam Moseri.

Iako korisnici mogu postavljati video zapise u trajanju do jednog sata, Instagram je nakon neuspešnog pokušaja sa IGTV-om odlučio da se fokusira na kratke video zapise.

Moseri je naglasio da su dva glavna cilja Instagrama povezivanje korisnika sa prijateljima i omogućavanje istraživanja interesa, pretežno kroz kratke video zapise. On smatra da su ova dva cilja međusobno povezana jer korisnici često dele kratke video zapise sa prijateljima, što dodatno jača njihove veze.

Dugometražni video zapisi, s druge strane, nisu u skladu sa ovim ciljevima. Video zapisi koji traju duže od 10 minuta, ili koji podsećaju na TV emisije, smanjuju količinu sadržaja koju korisnici vide od svojih prijatelja i smanjuju interakciju među njima. Zbog toga, Instagram neće težiti ovom formatu, za razliku od TikTok-a koji sve više ulaže u duže video zapise.

Moseri je naglasio da je prioritet Instagrama da zadrži svoj identitet platforme koja povezuje ljude kroz kratke video zapise koji mogu biti brzo podeljeni i komentarisani među prijateljima.

(Telegraf.rs)

Video: Povređeno devetoro putnika prilikom naglog kočenja autobusa: Nesreća u Nišu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA