Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogi su ovo tražili: Google Maps na iOS-u dobija funkcije koje Android korisnici imaju već 5 godina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova funkcija će pomoći korisnicima iPhone-a da izbegnu kazne za prekoračenje brzine tokom vožnje

  • 1
Google Maps aplikacija Foto: Unsplash

Google Maps je konačno uveo brzinomer i ograničenja brzine za iOS i CarPlay, više od pet godina nakon njihovog debija na Androidu. Ova funkcija će pomoći korisnicima iPhone-a da izbegnu kazne za prekoračenje brzine tokom vožnje.

TechCrunch je ekskluzivno saznao da je Google počeo sa globalnim uvođenjem ovih funkcija za iPhone korisnike. Kada korisnici započnu navigaciju na Google Maps-u, brzina vozila se prikazuje u miljama ili kilometrima, u zavisnosti od regiona.

Prošle nedelje, TechCrunch je primetio nove funkcije za kontrolu brzine na Google Maps-u u Indiji, a Google je u utorak potvrdio da će ovo ažuriranje biti dostupno globalno.

Da biste uključili brzinomer i ograničenja brzine, tapnite na svoju profilnu sliku u aplikaciji Google Maps na vašem iPhone-u i idite na Postavke > Navigacija > Opcije vožnje. Kada se funkcije aktiviraju, indikator brzine će promeniti boje kako bi vas podsetio da vozite unutar ograničenja brzine postavljenog u vašem regionu.

Na stranici za podršku, Google je naveo da brzinomer prikazuje brzinu vozila samo za informativnu upotrebu. Trebalo bi da se oslonite na brzinomer vašeg vozila da biste potvrdili stvarnu brzinu vožnje.

Google je lansirao funkciju brzinomera i ograničenja brzine na Androidu 2019. godine, a iste godine je proširena na više od 40 zemalja nakon što je prvobitno bila dostupna samo na odabranim tržištima.

(Telegraf.rs)

Video: Lančani sudar kod Orlovače: U jednom od vozila bilo i dete

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • G

    12. jul 2024 | 11:46

    Samo polako, jednog dana možda i sustignu android po opcijama i funkcijama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA