Vreme čitanja: oko 1 min.

Ilon Mask ponovo menja X: Ovog puta su promene veće

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovu nadolazeću promenu prvi je otkrio istraživač Aron Peris sa MacRumorsa, a vlasnik X-a, Ilon Mask, je potvrdio njen dolazak. Reakcije korisnika na ovu promenu su uglavnom negativne

  • 0
Ilon Mask, Elon Musk, X, Twitter, društvena mreža X Foto: Leefuji / Shutterstock.com

Platforma X, ranije poznata kao Twitter, uskoro će proći kroz značajnu promenu u načinu prikazivanja sadržaja na korisničkim feedovima. Planirano je uklanjanje dugmića za interakciju kao što su repost (retweet), like i reply sa pojedinačnih objava. Takođe, brojevi repostova, lajkova i odgovora više neće biti vidljivi na svakoj objavi.

Umesto toga, korisnici će moći da lajkuju ili odgovore na objavu prevlačenjem levo ili desno. Korisnici X-a na iOS-u će moći da koriste force touch kako bi otvorili meni sa dodatnim opcijama. Jedini vidljivi metrički podatak na objavi u feedu biće broj pregleda, koji je premešten u gornji desni ugao objave.

Ovu nadolazeću promenu prvi je otkrio istraživač Aron Peris sa MacRumorsa, a vlasnik X-a, Ilon Mask, je potvrdio njen dolazak. Reakcije korisnika na ovu promenu su uglavnom negativne.

"Odlično je", rekao je Mask kao odgovor na kritiku korisnika povodom redizajna. "Samo prevucite levo da lajkujete i desno da odgovorite."

Maskove promene na platformi

Od kada je preuzeo kompaniju u oktobru 2022. godine, Mask je sproveo niz promena, uključujući promenu imena iz Twitter u X. Prošlog meseca, Mask je nedavno sakrio lajkove na platformi, tako da samo korisnik koji je objavio post može videti ko ga je lajkovao.

Sa uklanjanjem dugmića za repost i like, Mask uvodi još jednu promenu koju je dugo želeo da sprovede. "Sledeće ćemo ukloniti sve dugmiće za akcije sa njihovim suvišnim brojevima interakcija sa glavnog feeda", napisao je Mask u oktobru prošle godine.

Vredi napomenuti da je Mask naložio programerima X-a da uklone naslove iz linkova ka člancima unutar objava zbog estetskih razloga. Ta promena je takođe bila oštro kritikovana, pa su naslovi kasnije vraćeni sa blagim redizajnom.

Da li će se isto desiti sa dugmićima za repost i like ako se njihovo uklanjanje pokaže kao neuspešno? Vrlo verovatno.

(Telegraf.rs)

Video: Spremao nam je svoja jela u Beogradu: Džek je šef sa Mišelinovom zvezdicom i griluje futoški kupus

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA