Vreme čitanja: oko 1 min.

Threads slavi prvi rođendan sa više od 175 miliona korisnika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako Threads beleži stabilan rast, još uvek ne može da parira uticaju i obimu Twitter-a, sada poznatog kao X

  • 0
Germany Meta Twitter Rival Foto: Tanjug/AP

Aplikacija Threads, konkurent Maskovom X-u, obeležava prvu godinu postojanja sa više od 175 miliona mesečno aktivnih korisnika. Direktor kompanije Meta, Mark Zakerberg, objavio je ovu impresivnu cifru u sredu ujutro.

Iako Threads beleži stabilan rast, još uvek ne može da parira uticaju i obimu Twitter-a, sada poznatog kao X. Naime, X ima oko 250 miliona dnevno aktivnih korisnika i 550 miliona mesečno aktivnih korisnika, prema podacima iz marta.

Threads je lansiran u vreme velikih promena za X. Maskove kontroverzne odluke i javne rasprave sa liderima kompanije izazvale su nezadovoljstvo među korisnicima, što je neke nateralo da pređu na alternativne platforme kao što su Mastodon i Bluesky. Meta je brzo reagovala na ovu situaciju, privukavši gotovo 100 miliona mesečno aktivnih korisnika u prva tri meseca od lansiranja Threads-a.

Do kraja 2023. godine, broj korisnika porastao je na 130 miliona, a u prvom kvartalu ove godine premašio je 150 miliona. Zakerberg je izjavio da je rast Threads-a "uglavnom u skladu sa očekivanjima", ističući kako prisustvo poznatih ličnosti poput Tejlor Svift doprinosi popularnosti platforme.

Prema anketi koju je Meta sprovela sa Wakefield Research, vesti iz sveta zabave i muzike značajno doprinose angažovanju korisnika Generacije Z na Threads-u. Fanovi Tejlor Svift, poznati kao "Swifites", igraju veliku ulogu u ovom trendu, sa tagom TTPD, koji se odnosi na njen novi album "The Tortured Poets Department", među najpopularnijim tagovima u poslednja tri meseca.

Iako veličina i obim korisnika nisu jedini pokazatelji uspeha društvenih mreža, Threads se suočava sa izazovom da postigne isti nivo angažovanja kao TikTok i X. Trenutno je nejasno da li će "prijateljski" razgovori na Threads-u moći da generišu istu vrstu angažovanja koja se može unovčiti.

(Telegraf.rs)

Video: Eženi, poprskaj i nas: Tenserka podelila vrele snimke u bikiniju dok sređuje dvorište

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA