Apple najavljuje velike promene za kalkulator na Mac-u

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Poboljšanje u radu sa stranim valutama takođe stiže sa novim kalkulatorom

Apple planira značajnu nadogradnju svog kalkulatora za macOS 15, prema informacijama koje je objavio AppleInsider. Osnovna funkcija kalkulatora biće proširena novim mogućnostima koje će korisnicima omogućiti napredniji rad.

Redizajn aplikacije donosi zaobljene dugmiće, koji se prilagođavaju veličini prozora. Ako prozor proširite, dugmići se rastežu i postaju ovalni, a vraćaju se u prvobitni okrugli oblik kada smanjite prozor.

Nova funkcija, traka istorije, omogućiće korisnicima da vide prethodne kalkulacije jednim klikom. Ova opcija biće dostupna bez obzira na mod u kojem se kalkulator nalazi, bilo da je reč o osnovnom, naučnom ili programerskom.

Integracija sa aplikacijom Notes će korisnicima olakšati kreiranje beleški sa matematičkim notacijama, što je funkcionalnost dosad dostupna samo u softveru kao što je Microsoft OneNote. Ovo će pojednostaviti dokumentovanje kompleksnih matematičkih operacija.

Poboljšanje u radu sa stranim valutama takođe stiže sa novim kalkulatorom, gde će alat za konverziju valuta biti integrisan direktno u korisnički interfejs, eliminisajući potrebu za pristupanjem preko padajućeg menija.

Apple očekuje da će ove i druge nadogradnje biti predstavljene na Worldwide Developers' Conference u junu ove godine, sa iOS 18 i macOS 15, što bi trebalo dodatno unaprediti i olakšati korisničko iskustvo na Apple uređajima.

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA