Netflix je objavio aplikaciju koja vaš telefon pretvara u gejming kontroler

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ovaj potez potvrđuje ranije šuškanje da će ovaj striming servis svojim korisnicima uskoro omogućiti igranje video igara direktno na televizorima

Netflix je nedavno i bez mnogo pompe predstavio svoju novu aplikaciju namenjenu gejmerima u Apple App Store-u.

Ovaj potez potvrđuje ranije šuškanje da će ovaj striming servis svojim korisnicima uskoro omogućiti igranje video igara direktno na televizorima.

Prema informacijama koje je prvi primetio TechCrunch, aplikacija Netflix Game Controller za sada pruža osnovne funkcionalnosti. Ekran prikazuje jednostavan interfejs sa virtualnom palicom za kretanje s leve strane, dok sa desne strane korisnici mogu videti četiri dugmadi različitih boja, označenih sa XYAB - slično kao na Xbox i Nintendo Switch kontrolerima.

Kratak opis u App Store-u navodi da će korisnici uskoro moći da igraju igre na Netflixu koristeći svoj telefon ili tablet kao kontroler. Po pokretanju aplikacije, korisnici će biti upućeni da prvo izaberu igru na televizoru, a zatim da upare uređaj sa kontrolerom.

I dok kontroler još uvek nije dostupan za Android korisnike, ako želite da isprobate funkciju na iPhone-u morate da imate iOS 15.0 ili noviju verziju. Nije poznato koje će sve igre biti podržane ovom aplikacijom.

Uprkos tome što je Netflix najpoznatiji po svom striming sadržaju, kompanija se poslednjih godina sve više okreće gejming industriji. Ovo je potvrdila i činjenica da je servis 2021. godine počeo da uključuje video igre u svoju ponudu. Majk Verdu, potpredsednik za igre unutar Netflix-a, naglasio je da će igre biti dodatna vrednost za platformu, ali ne i primarni sadržaj.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA