Vaša YouTube početna stranica bi uskoro mogla da bude prazna ako ne uključite ovo podešavanje

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

YouTube je ažurirao svoju politiku 8. avgusta, najavljujući promene u prikazu preporučenih klipova za korisnike koji isključe ovu funkciju

Ako ste među korisnicima YouTube-a koji redovno brišu ili isključuju svoju istoriju gledanja, mogli biste se suočiti s potpuno praznom početnom stranicom. Dok će pretraga i levi meni ostati dostupni, feed preporučenih videozapisa će biti potpuno prazan. Ova promena će se odnositi i na mobilne i na korisnike veb verzije platforme.

YouTube tvrdi da je ovaj korak napravljen kako bi korisnicima omogućio da pretražuju kanale bez ometanja preporučenim video sadržajem. Međutim, neki korisnici su nezadovoljni ovom odlukom, posebno zato što promena ne utiče na korisnike koji nisu prijavljeni.

U objavi za podršku, YouTube je naveo: "Pokrećemo ovo novo iskustvo kako bismo jasnije prikazali koje YouTube funkcionalnosti zavise od istorije gledanja za preporuke videozapisa i kako bi olakšali onima koji više vole pretragu nego preporuke."

Iako su neki korisnici već primetili ove promene, YouTube planira postepeno uvoditi ovu promenu svim korisnicima tokom narednih meseci.

Dakle, ukoliko želite da vam YouTube preporučuje sadržaj, treba da uključite istoriju gledanja. Evo i kako to da uradite:

1. Otvorite YouTube:

Ako koristite web verziju (na računaru), posetite YouTube i prijavite se na svoj nalog. Ako koristite mobilnu aplikaciju, otvorite YouTube aplikaciju na svom uređaju.

2. Pristupite svom nalogu:

Na web verziji: Kliknite na ikonu svog profila u gornjem desnom uglu. Na mobilnoj aplikaciji: Dodirnite ikonu svog profila u gornjem desnom uglu.

3. Idite na "Istorija":

Na web verziji: Iz padajućeg menija izaberite "Istorija". Na mobilnoj aplikaciji: Dodirnite "Istorija".

4. Pronađite opciju za upravljanje istorijom gledanja:

Na web verziji: S leve strane videćete vertikalni meni. Kliknite na "Upravljanje svom istorijom gledanja". Na mobilnoj aplikaciji: Na vrhu ekrana videćete različite kartice (poput "Gledaj ponovo", "Pretraga", itd.). Pomerite se do kartice "Upravljanje istorijom".

5. Uključite istoriju gledanja:

Tu ćete videti opciju za uključivanje/isključivanje istorije gledanja. Proverite da je opcija uključena.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA