Zdravo iskustvo zaposlenih ima centralnu ulogu u opstanku kompanije

 
  • 0

Ovo je prilika da ubrzate svoj rad na stvaranju integrisanog, zdravog i produktivnog iskustva zaposlenog

Proučavajući globalni odgovor na pandemiju, jedna stvar je postala jasna: kompanije moraju da vode računa o blagostanju (well-being), emocionalnom zdravlju i podršci porodicama zaposlenih na daleko višem nivou od običnih beneficija - to su sada kritične usluge poslodavaca koje su zaposlenima potrebne svakog dana.

Šta ovo znači za postojeće benefit prakse na tržištu Srbije?

To znači da stručnjaci za ljudske resurse moraju da sagledaju celinu konstelacije postojećih rešenja za sisteme benefita i njihov put integracije kroz fleksibilnost i personalizaciju za svoje zaposlene. Kompanije poput Deutsch Telecom, IBM, Verizon itd. nude širok asortiman fizičkih, emocionalnih i porodičnih zdravstvenih usluga, ali više od 90% tih kompanija ističe da su njihovi "digitalni sistemi isporuke“ sada ključni za ponudu ovakve vrste personalizovanih benefita.

U današnje vreme ništa nije važnije od toga da zaposleni rade bezbedno, zdravo i svrsishodno.

Ako ste HR profesionalac, ohrabrujem vas da se čvrsto oslonite na ove digitalne sisteme fleksibilnih i personalizovanih beneficija. Pandemija je dovela do toga da kompanijski HR i tržišna HR tehnologija moraju da rade zajedno. Ovo je prilika da ubrzate svoj rad na stvaranju integrisanog, zdravog i produktivnog iskustva zaposlenog.

Danas, od samog početka faze zapošljavanja (onboarding) preko procene radnog učinka (performance management), razvoja karijere (career development) do odlaska iz kompanije (offboarding) shvatamo da tehnologija igra važnu ulogu u iskustvu zaposlenog.

Ovo ne treba da čudi imajući u vidu da živimo u digitalnom dobu. Zaposleni očekuju da im sofisticirana tehnologija pomogne u poslu i da budu povezani 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, zbog čega sve više kompanija zaposlenima nudi aplikacije i druge digitalne uređaje iskustva za poboljšanje produktivnosti i povećanje angažovanja.

net vision Foto: Printscreen

Na današnjem konkurentnom tržištu rada iskustvo zaposlenih je SVE. Ono nije više samo nešto što se dešava i ostaje unutar zidova kompanije, jer danas i aktuelni i bivši zaposleni dele svoja iskustva online i offline - bila ona pozitivna ili negativna.

Organizacije danas shvataju da je imperativ pružiti pozitivno iskustvo zaposlenima, a mnoge kompanije preispituju put kojim će do toga doći. Iskustvo zaposlenih nije ograničeno na radno vreme. Zaposleni su zdraviji, srećniji i produktivniji ukoliko imaju izbalansiran privatni I poslovni život (work-life balance) i sve više organizacija shvata ovu vrednost nudeći atraktivne beneficije za život svojih zaposlenih.

House of Benefits platforma fleksibilnih i personalizovanih benefita je upravo jedan od puteva koji vodi ka boljem iskustvu zaposlenih.

Nadam se da ćete se kao lider ljudskih resursa nadahnuti prvom platformom fleksibilnih benefita u Srbiji, koja će vam, zauzvrat, pomoći da privučete, nagradite i zadržite svoje talente.

Saznajte više o House of Benefits programu benefita za vaše zaposlene na www.hob.rs

Stefan Vukajlović

Group HR Director for Compensation and Benefits, Fortenova Grupa

(Telegraf.rs/PR)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA