Pali Facebook, Instagram i WhatsApp: Najduži prekid rada ikada!

 
 
 ≫ 
  • 78

Aplikacije su prestale sa radom nešto pre 18 časova, što ovaj prekid čini najdužim od kada postoje

Popularne aplikacije društvenih mreža Facebook, Instagram i WhatsApp prestale su sa radom nešto pre 18 časova. Osim aplikacija, koje su sve u vlasništvu Facebooka, već sati unazad nisu dostupne ni desktop verzije tri aplikacije, što je jedan od najvećih i najdužih prekida njihovog rada od kada postoje.

Iz Facebooka saopštavaju da su upoznati sa problemom i da rade na njegovom rešavanju, ali nisu izneli nikakve detalje o prirodi problema, niti koliko je ljudi njime pogođeno.

Stručnjaci za internet bezbednost smatraju da je prekid izazvala greška koja je onemogućila veze ka  DNS Facebookovim serverima (sistemu koji pretvara imena računara (hostnames) u IP adrese). To bi mogla da bude posledica greške unutar samog Facebookovog sistema, što bi značilo da je hakerski napad "spolja" je manje verovatan, navodi Rojters.

A kao što uvek biva u takvim situacijama, prestanak rada najpopularnijih društvenih mreža i njihovih aplikacija postao je izvor šala na njihov račun i činjenice da se u ovakvim situacijama korisnici uvek okreću Twitteru.

Korisnici iz celog sveta tokom cele večeri na Twitteru objavljuju informacije o prestanku rada Facebookovih aplikacija i nemogućnosti da se njihove stranice učitaju niti osveže.

Prestanak rada Facebooka, Instagrama i WhatsAppa u Srbiji je primećen između 17.30 i 18 časova, kada su korisnici počeli da dobijaju informaciju o grešci ili stranica nije mogla da im se učita, odnosno nisu mogli da pristupe svojim profilima.

Za razliku od Facebooka, u nekim delovima sveta WhatsApp i Instagram profilima je moglo da se pristupi, ali se  korisnicima nisu prikazivali najnoviji sadržaji.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf.rs)

Video: HONOR Magic V3 je preklopni telefon koji ne pravi kompromise

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA