Google Maps postaje mnogo detaljniji i pregledniji

 
 
 ≫ 
  • 0

Novo izdanje popularne aplikacije postepeno će postajati dostupno tokom ove nedelje, odnosno tokom narednih meseci...

Popularna aplikacija Google Maps unapređena je novim redizajnom zahvaljujući kome će raspoznavanje prirodnih formacija kao što su vrhovi planina pokriveni ledom, pustinje, plaže i guste šume ubuduće biti mnogo lakše.

Novo izdanje aplikacije biće dostupno u 220 država i područja širom sveta, gde je trenutno moguće koristiti Google Maps.

U sam prikaz mape nekog terena biće uvršteno više detalja, pa će tako, na primer, na mapi odabranog grada biti moguće razaznati pešačke prelaze i ostrva, pešačke i biciklističke staze i tome slično. Prikaz njihovog oblika i širine biće u srazmeri u odnosu na okolinu.

Stručnjaci Google-a su, prilikom redizajna, koristili novu algoritamsku tehniku za mapiranje boja i upotrebu satelitskih fotografija.

Novo izdanje aplikacije Google Maps postepeno će postajati dostupno tokom ove nedelje, odnosno tokom narednih meseci kada su noviteti u vezi sa prikazom detalja u gradovima u pitanju, piše The Verge.

Iz Google-a kažu da će korisnici "morati da odzumiraju sliku" kako bi na svojim uređajima mogli da vide nove detalje na mapama.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA