Lenovo kupio IBM serversku jedinicu za 2,3 milijarde dolara

 
  • 0

Dogovor se oslanja na dugoročnu saradnju koja je otpočela još 2005. godine kada je kompanija Lenovo preuzela jedinicu za proizvodnju PC računara kompanije IBM, što je ukjučivalo i ThinkPad liniju PC računara

Kompanije Lenovo i IBM sklopile su konačni dogovor o preuzimanju jedinice za proizvodnju x86 servera kompanije IBMCena transakcije je približno 2,3 milijarde američkih dolara, od čega će oko dve milijarde biti isplaćene u kešu, a ostatak u akcijama kompanije Lenovo.

Ovo preuzimanje uključuje System x, BladeCenter, Flex System blade servere i svičeve, Flex integrisane sisteme bazirane na x86 arhitekturi, NeXtScale i iDataPlex servere, odgovarajući softver, mreže i operacije održavanja.

IBM će zadržati System za mainframe računare, Power i Storage sisteme, Flex servere zasnovane na Power sistemima i Pure Aplication i Pure Data uređaje.

Dogovor se oslanja na dugoročnu saradnju koja je otpočela još 2005. godine kada je kompanija Lenovo preuzela jedinicu za proizvodnju PC računara kompanije IBM, što je ukjučivalo i ThinkPad liniju PC računara. IBM će nastaviti sa razvojem i unapređenjem svojih Windows i Linux softvera za x86 platformu.

Lenovo i IBM takođe planiraju formiranje strateškog partnerstva koje će uključivati globalni OEM (original equipment manufacturer), kao i zastupničke ugovore za prodaju vodećih Storwize disk storage sistema ulazne i srednje klase, tape storage sistema, General Parallel File sistemskog softvera, smartCLoud ponude osnovnog ranga, i pojedinih proizvoda IBM softverskog portfolija, uključujući System Director i Platform Computing rešenja.

IBM će nastaviti da pruža podršku održavanja u ime kompanije Lenovo na duži rok, kako bi korisnici osetili što manje promena u uslugama korisničke podrške i održavanja.

Ovaj sporazum usledio je nakon nedavnih najava kompanije IBM da će uložiti više od milijarde dolara u novu IBM Watson Grupu, a 1.2 milijarde dolara u proširenje svog globalnog prisustva u domenu cloud računarstva na 40 data centara širom sveta u 15 zemalja na pet kontinenata.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA