BBC: Eplove aplikacije se vrlo malo skidaju?

 
  • 2

Čak 579.001 od 888.856 aplikacija zapravo su "zombiji", koji se nikada ne pojave na Eplovoj listi najskidanijih aplikacija u svetu, navode u analitičarskoj kompaniji Adven koja je sprovela istraživanje

Eplova "App" radnja naseljena je brojnim "zombi" programima koje gotovo niko ne skida, pokazalo je novo istraživanje. Britanski servis BBC prenosi, pozivajući se na podatke analitičarske kompanije Adven, da gotovo dve trećine aplikacija nikada ne nađe kupca dok u Eplu navode da 90 procenata svih ponuđenih aplikacija biva "skinuto" bar jednom mesečno.

U Advenu navode da su 579.001 od 888.856 aplikacija "zombiji", odnosno da se nikada ne pojave na Eplovoj listi najskidanijih aplikacija u svetu, a na listi ima preko 300.000 mesta.

- Ne znamo koliko skidanja imaju pošto Epl to ne otkriva, ali je reč o malom broju - kažu u Advenu.

S druge strane, šef Epla, Tim Kuk rekao je da je njihova radnja "fundamentalno promenila svet".

- Kupci vole da kupuju i obožavaju ove neverovatne aplikacije. Do sada su skinuli 50 milijardi aplikacija. To je mnogo nula i jedan istinski neverovatan broj - rekao je on.

Inače, među najpopularnijim Eplovim aplikacijama za ajfon su "Angry Birds", "Fruit Ninja", "Doodle Jump", "WhatsApp Mesenger".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pametnica

    11. jul 2013 | 15:15

    Ne zna koliko skidanja ima App, ali zna da je to malo??? Svasta, kakve su gluposti izrecene samo da bi pokusali da pljuju po Apple-u...

  • Aleksa

    12. jul 2013 | 08:49

    Naslovom je iz konteksta vesti (koja i onako nije precizna) , izvucen najgori zakljucak..... Ne znam zasto se ovakve poluvesti (istina, od ozbiljne kuce BBC) uopste prenosi, kad se zna da developer-i idu prvo na appstore , jer se najvise zaradjuje - naravno , ako je dobra i kvalitetna aplikacija i dobro izreklamirana, ili "po preporuci" dobola dobar rejting. Normalno je da u brdu aplikacija - ima 90 % djubreta, ali takve (pa i neke dobre a besplatne) ne dobiju paznju. Zna se gde je prvo bio Angry birds, Tiny Wings, Real Racing, Cut the Rope itd. - pogledajte sada (proslava 5 godina postojanja) Badland - besplatna , vrh vrhova igrica. Mnoge ozbiljne firme vole da prave verzije za iOS - jer je dobar povracaj ulozenog. a Android je problematican zbog fragmentacije (velicine ekrana, verzija os, jacine procesora itd.) .... Ima lep dokumentarac o kinezu koji je u Americi bio na ivici siromastva, napravio aplikaciju za prisluskivanje "Emergency" linija (legalna stvar) - koja je postala hit , i eno ga - slika se pored dva lambordzinija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA