ZVUČI ŠAŠAVO, ALI DELUJE: Nemojte puniti mobilni do kraja i duže će vam trajati baterija!

 
  • 9

Tehnološki stručnjak Erik Limer tvrdi da je idealno da baterija na mobilnim telefonima bude napunjena između 40 i 80 odsto, a njeno trajanje se produžava i gašenjem svih nepotrebnih aplikacija i usluga

Ako želite da baterija na vašem mobilnom telefonu duže traje - nemojte je puniti do kraja! Neverovatno zvuči, ali upravo to tvrdi tehnološki stručnjak Amerikanac Erik Limer koji kaže da je idealno da baterija bude napunjena između 40 i 80 odsto!

- Potpuno punjenje baterije nije dobro za nju i najbolje je isključiti mobilni telefon sa punjača pre nego što se baterija potpuno napuni. Potpuno pražnjenje baterije, pa punjenje neće puno pomoći. Ukoliko to često radite, samo ćete oštetiti svoj telefon - kaže Limer koji preporučuje da se baterija drži napunjena do 50 odsto i upozorava da ostavljanje telefona na punjaču nakon što je baterija napunjena, samo smanjuje njen vek trajanja.

- Trajanje baterije možete produžiti smanjivanjem osvetljenja ekrana na telefonu i gašenjem svih nepotrebnih aplikacija i usluga. Takođe, baterija se troši i na mestima sa slabim signalom, pa nije loše ugasiti telefon kako ne bi bespotrebno tražio signal i trošio bateriju - savetuje Limer.

(Telegraf.rs / Izvor Klix.ba)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kravljanac

    4. jul 2013 | 20:50

    I jos ako se za telefoniranje koristi fixni a komp za net, trajace sigurno duze... ;)

  • Koni

    4. jul 2013 | 19:58

    Čovek nema pojma

  • vaš novinar

    5. jul 2013 | 04:24

    Haj da ne palimo mobilni tel, niti lap-top, niti tablet, .....niti sve što ima izvor energije baterije i onda će najduže trajati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA