Nokia mora da usvoji Android što pre!

 
  • 5

Pred Nokiom se nalaze dva izazova: tržište mobilnih telefona polako nestaje, a Windows telefoni nisi dovoljno etablirani, te bi kompanija morala u što skorijem roku da usvoji Android

Stvari se ne odvijaju baš najbolje za finsku kompaniju od kada je usvojila Windows umesto Androida. Vrednost deonica Nokie pala je 2.6 odsto a analitičar Pijer Feragu tvrdi da su one i nakon toga i dalje precenjene.

- Nokia mora da popije gorku pilulu dok to još može da učini - tvrdi on, što u prevodu znači da kompanija pod hitno mora da počne da razmišlja o Androidu.

Po njemu, pred Nokiom se nalaze dva izazova: tržište mobilnih telefona polako nestaje, a Windows telefoni nisi dovoljno etablirani.

- Situacija je ozbiljna a oba ova izazova mogu da kratkoročno koštaju kompaniju mnogo novca zbog restruktuiranja, marketinške podrške, distribucije i operacionalnih gubitaka, što znači da bi odluka da se usvoji Android morala da se dovede u što skorijem roku a ne za par godina - tvrdi Feragu.

(Telegraf.rs / Izvor:

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misternobg

    4. jul 2013 | 13:18

    Koristio sam WP7.5 posle presao na Android 4.2.2 nisam bio zadovoljan sa WP sa Androidom sam jako zadovoljan. Ne mislim da Nokia,ciji su telefoni jako kvalitetni,treba da predje na Android jer bi onda ostala samo 2 operativna sistema iOS i Android. Treba da postoje i WP, Tizen, Firefox OS, Jolla Sailfish, Meego pa da korisnici mogu da biraju sta vise odgovara njihovim potrebama. Sadasnji WP8 i Nokiin hardver uopste nisu losi ali meni vise odgovara Android.

  • LastHope

    5. jul 2013 | 09:18

    Nokia se samo ukopala sa symbian OS jer je jednostavno predugo ostala vezana za njega i to je skupo platila!

  • direktor koka kole

    4. jul 2013 | 01:22

    Android ce za 5 godina biti isto sto je sad symbian!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA