WINDOWS PHONE STORE: Novi izvor zarade za programere iz Srbije!

 
  • 1

Od ove nedelje, Windows Phone Store omogućuje programerima iz Srbije da postavljaju i naplaćuju aplikacije za telefone koje pokreće operativni sistem Windows

Zahvaljujući proširenju centra za programere na šest novih tržišta, od ove nedelje je i iz naše zemlje moguće zaraditi na razvoju i prodaji aplikacija za Windows Phone. Osim iz Srbije, novu priliku da zarade na razvoju aplikacija će imati i programeri iz Avganistana, Crne Gore, Istočnog Timura, Iraka i Ukrajine.

Nova generacija smart telefona koje pokreće operativni sistem Windows iz meseca u mesec beleži porast svog učešća na tržištu. Samim tim, proširenje centra za programere i njihovo ohrabrivanje da rade na razvoju aplikacija predstavljaju logičan korak napred u osvajanju sve većeg broja korisnika.

Na našem tržištu, mogućnost postavljanja i naplaćivanja aplikacija preko Windows Phone Store predstavlja prvu priliku ove vrste za neku od najzastupljenijih platformi koje pokreću smart telefone.

- Verujem da će mogućnost naplate znanja i veština na globalnom tržištu, a kroz kvalitetne Windows Phone aplikacije, dati novi podsticaj ukupnoj ekonomiji, a pogotovo u oblasti malih i srednjih preduzeća u Srbiji - izjavio je Siniša Perović, tehnološki evanđelista u kompaniji Microsoft Srbija.

U ovom trenutku, postavljanje i naplata aplikacija je moguća u 122 zemlje, dok se aplikacije mogu preuzeti iz ukupno 191 države. Aplikacije kreirane za Windows Phone slede trend rasta i može se očekivati da se sa pojavom novih telefona i proširivanjem na nova tržišta njihov broj konstantno uvećava.

Nedavno su se na svetskom tržištu pojavili smart telefoni Nokia Lumia 720, 520 i 521, dok u Srbiji korisnici trenutno u ponudi mobilnih operatera mogu naći HTC 8X Windows Phone, HTC 8S Windows Phone, kao i modele Nokia Lumia 620, 820 i 920.

- Sa razvojem novih aplikacija možemo očekivati da će se i zadovoljstvo korisnika Windows Phone uređaja na našem tržištu povećavati i da će se sve više korisnika opredeljivati baš za Windows Phone operativni sistem - zaključio je Siniša Perović.

U ovom trenutku, u toku je Windows Phone App Challenge. Svi programeri i drugi zainteresovani ljubitelji aplikacija mogu pronaći sve informacije na adresi http://wpappchallengeserbia.promorc.com/.

(Telegraf.rs)

Video: Prince Aviation otvorio najmoderniji hangar u Evropi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA