REVOLUCIJA NA DRUMU: Gume bez vazduha (VIDEO)

 
  • 4

Ovaj izum znači da više nama bušnih pneumatika i da nema potrebe da nosite rezervnu gumu. To, međutim, nije jedina prednost: ove gume apsorbuju udarce bez tipičnog poskakivanja što obezbeđuje sigurniju vožnju po teškom terenu i preciznije skretanje

Pneumatske gume dugo su mučile ljubitelje terenske vožnje. Čak i na kraćim vožnjama po kamenitom terenu nije neočekivano da vam pukne guma, često kada ste daleko od kuće.

Sada, kompanija "Polaris", koja je specializovana za terenska vozila, planira da početkom sledeće godine potrošačima ponudi nepneumatske gume, koje u sebi nemaju vazduh.

Napravljene od posebne plastike, kod ovakvih guma je konvencionalni oblik zamenjen fleksibilnom mrežom.

- Ova guma radi slično kao točak na bicikli, težinu nosi zategnutost na vrhu točka, a dno je dizajnirano tako da popusti pred preprekama kao što su ramenje i ivičnjaci - kažu u "Polarisu".

To znači da više nema bušnih guma i da nema potrebe da nosite rezervnu gumu. To, međutim, nijejedina prednost. Ovakve gume apsorbuju udarce bez tipičnog poskakivanja običnih guma, što obezbeđuje sigurniju vožnju po teškom terenu i preciznije skretanje.

Da bi bili sigurni da mogu da izdrže dugoročnu upotrebu u teškim uslovima, gume su prošle rigorozne testove. Nakon što je u njih pucano iz vatrenog oružja izdržale su još 5.000 sati vožnje, a kada su probijene šiljcima mogu da pređu više od 1.000 kilometara.

Cena još nije najavljena, ali u kompaniji kažu da sa njihovim gumama kupujete dugoročnu bezbednu vožnju i sigurnost da vas neće izdati na pola puta.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Video: Comtrade System Integracije prvi u regionu koristi naprednu OpenXDR platformu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radoje

    23. mart 2013 | 10:05

    Dusu dalo za nase puteve. Ovo ce biti hit u Srbiji. Imate li adresu proizvodjaca da im budem generalni zastupnik?

  • MrNo32

    24. mart 2013 | 15:25

    Ovo će biti papreno! Ali vredeće svaku paru!!!

  • Nemam

    25. mart 2013 | 08:42

    Staro ko Grčka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA