Američki programer unajmio Kineza da radi njegov posao da bi gledao klipove sa mačkama!

 
  • 5

Optužen je da je na ovaj način pravio nekoliko stotina hiljada dolara godišnje, a Kinezima koje je unajmljivao davao je samo oko 50 hiljada

OVO NIJE NJUZ, OVO NIJE IZMIŠLJOTINA! Američka telekomunikaciona kompanija "Verajzon" sprovela je istragu tokom koje je utvrđeno da je jedan američki programer unajmio čoveka u Kini da radi njegov posao i plaćao mu manje od jedne petine svoje plate, da bi mogao da surfuje Reditom i gleda klipove sa mačkama.

Developer koga zovu samo po imenu Bob, zaposlen u važnoj američkoj infrastrukturnoj kompaniji koja je radila za mobilnog operatera "Verajzon", imao je na taj način mnogo slobodnog vremena.

Njegov dan je počinjao u devet ujutru, kada je stizao na posao i palio Redit. Oko pola 12 je išao na ručak, da bi mu oko jedan sat počinjalo vreme za iBej. Oko 14 sati mu je bilo vreme za Fejsbuk, oko pola pet je slao mejl menadžmentu sa svim stvarima koje je tog dana njegov kineski (slobodno možemo reći) "rob" uradio, i tačno u pet je odlazio.

Izgleda da ova kompanija nije bila jedina, već je paralelno bio zaposlen u više njih, verovatno radeći od kuće, mada u izveštaju "Verajzona" to nije najjasnije.

Optužen je da je na ovaj način pravio nekoliko stotina hiljada dolara godišnje, a Kinezima koje je unajmljivao davao je samo oko 50 hiljada.

(M. B.)

Video: Prince Aviation otvorio najmoderniji hangar u Evropi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlajko

    17. januar 2013 | 00:28

    Ne vidim šta je ovde protivzakonito.

  • denko

    19. januar 2013 | 18:03

    Nije on prekrsio nikakav zakon nego je prekrsio pravila firmeni ugovor koji je ima na radnom mestu! Nema to veze sa zakonom!

  • Srba

    17. januar 2013 | 19:49

    Covek sposoban, to mu dodje kao menadzer, menadzer nadje tezgu za pevaca, uzme vise takoreci nego pevac (naravno mislim na Lapu Brenu, nego na manje poznate pevace), sto je tu nezakonito?? Eto Sasa Popovic to iso radi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA