POMOĆ ZA GRADILIŠTA: Predstavljamo vam svemoćnog kipera (FOTO)

 
  • 0

Tvorac ovog kamiona F.X. Mejler uvideo je da je veliki problem da se sadržaj izbacuje u samo jednom pravcu, jer samim tim morate ili da preparkirate kamion ili da iskoristite ljudsku snagu dok sa ovim kiperom možete da izbacujete tovar na sve četiri strane

Više od jednog veka u upotrebi su kiper kamioni, koji su nazvani tako zbog njihove mogućnosti da podignu prikolicu pod takvim uglom koji omogućava da se isprazni sadržaj bez ikakve potrebe za ručnim radom.

Oni su pomagali građevincima da nose teški materijal, kao i tone asfalta i šljunka na destinacije koje bi pravile problem svakom drugom tegljaču.

Tipični model kipera koji možemo videti na gradilištima širom celog sveta bio je đubretarski kamion, koji koristi hidrauličnu dizalicu da podigne zadnji deo prikolice toliko visoko da njegov sadžaj samo isklizne.

Tvorac ovog kamiona F.X. Mejler uvideo je da je veliki problem da se sadržaj izbacuje u samo jednom pravcu, jer samim tim morate ili da preparkirate kamion ili da iskoristite ljudsku snagu da bi ga izbacili na mesto na koje treba, dok sa ovim kiperom možete da izbacujete tovar na sve četiri strane.

Još nema reči kada Mejler planira da krene u masovnu proizvodnju ovog tegljača, kao ni njegove cene, ali šest motora i sistem baterija će biti najskuplji delovi.

Ovo je definitivno budućnost na gradilištima i velika ispomoć svim radnicima.

(Telegraf.rs)

Video: Comtrade System Integracije prvi u regionu koristi naprednu OpenXDR platformu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA