KAMEN, PAPIR, MAKAZE: Robot koji nikada ne gubi u ovoj igri (VIDEO)

 
  • 1

Janken u sebi ima brzu kameru za prepoznavanje oblika šake, a za izbor pobedonosne kombinacije potrebna mu je neverovatna milisekunda

Ne zna za strah, nikad ne pokazuje milost i ništa ga ne može zaustaviti. Ovo nije uvod u neki naučno-fantastični film, to je novi izum koji dolazi iz laboratorije "Išikava Oku" - robot po imenu Janken.

Srećom po stanovništvo planete, ovo tehnološko čudo zanima samo jedna stvar: igra "kamen, papir, makaze", koja pomaže nama ljudima u donošenju kompleksnih odluka, u kojoj je on nepobediv.

Da ne bi bilo neke zabune, ovaj robot ne može da predviđa budućnost, već je u pitanju klasično varanje. Janken u sebi ima veoma sofisticiranu kameru, sa brzom mehaničkom šakom.

Kamera prepoznaje da li ste pokazali kamen, papir, makaze, a da bi dao pobedonosnu kombinaciju njemu je potrebna jedna milisekunda (1 ms).

Još jedna milisekunda je prošla, a robot je odlučio i odigrao svoj potez. Čovečanstvo nastavlja da gubi.

Tako da ako za nekoliko godina budete igrali ovu igru i gubili non-stop, pogledajte dobro protivnika u oči, jer ko zna šta sve u njima možete da vidite.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    19. jul 2012 | 09:11

    jednog dana kada neko od nas krene da izbrise neki sistemski fajl na kompjuteru a on kaze NE, drz' te se dobro tada!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA