Apple je u ovo čudo uložio 5 MILIJARDI DOLARA: Uskoro se otvara nova zgrada, a kada vidite šta sve ima, zanemećete (FOTO) (VIDEO)

 
  • 1

Apple će u aprilu započeti preseljavanje svojih 12.000 radnika iz sedišta u Kupertinu u Kaliforniji, a taj proces će trajati šest meseci

Kompanija Apple namerava u aprilu da otvori svoje novo sedište vredno pet milijardi dolara, iako radovi još uvek nisu u potpunosti završeni.

Posle rata Apple-a i Samsunga usledilo primirje: Najveći rival će praviti najbitniji deo novog iPhone-a!

Apple će u aprilu započeti preseljavanje svojih 12.000 radnika iz sedišta u Kupertinu u Kaliforniji, a taj proces će trajati šest meseci, prenosi Klix.ba.

Tokom tog perioda će izgradnja i uređivanje okoline biti nastavljeni.

Novi Apple-ov kampus se zvanično zove Apple Park i prostire se na površini od 708.200 kvadratnih metara.

Preminuli direktor Apple-a Stiv Džobs je novo sedište uporedio sa svemirskim brodom kada je predložio njegovu izgradnju Veću Kupertina 2011. godine.

Njegov interes za dizajn je definitivno imao uticaja na izgled zgrade. Džobs je preminuo u oktobru 2011. godine, a u njegovu čast je izgrađen amfiteatar sa 1.000 sedišta, koji je nazvan Stiv Džobs Teatar.

Printskrin: Youtube/Duncan Sinfield Printskrin: Youtube/Duncan Sinfield

Smešten je na vrhu brda, odnosno na jednoj od najviših tački kampusa.

Solarni krov od 17 megavati biće jedan od najvećih na svetu, a sama zgrada najveća na svetu s prirodnom ventilacijom. Zbog dizajna neće biti potrebno grejanje niti hlađenje tokom devet meseci u godini.

Printskrin: Youtube/Duncan Sinfield Printskrin: Youtube/Duncan Sinfield

Apple park će posedovati 9.000 stabala i šetalište duže od tri kilometra, a zaposleni će moći da vežbaju u teretani.

Uprkos tome što Apple strogo vodi računa o privatnosti, određeni delovi kampusa, kafei i centar za posetioce sa Apple prodavnicom će biti dostupni javnosti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA