Yahoo pod istragom u SAD zbog krađe podataka!

 
  • 0

Američka komisija za hartije od vrednosti i berzu (SEC) je u decembru zatražio od tehnološke kompanije dokumentaciju koja se tiče sajber napada, pošto su, prema američkom zakonu, kompanije-žrtve takvih napada dužne da što pre dostave informacije, jer takvi napadi obično utiču na vrednost akcija kompanije

Američka komisija za hartije od vrednosti i berzu (SEC) otvorila je danas istragu protiv Yahoo-a kako bi utvrdila da li je ranije trebalo da obavesti investitore o dve ozbiljne krađe podataka, piše američki list "Volstrit DŽornal" pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom.

UKRADENI PODACI VIŠE OD MILIJARDU KORISNIKA YAHOO-A: Hakeri sada imaju vaša imena, telefone, datume rođenja, lozinke!

SEC je u decembru zatražio od tehnološke kompanije dokumentaciju koja se tiče sajber napada, pošto su, prema američkom zakonu, kompanije-žrtve takvih napada dužne da što pre dostave informacije, jer takvi napadi obično utiču na vrednost akcija kompanije, prenosi agencija Frans pres.

Yahoo je saopštio u septembru da su hakeri 2014. godine ukrali lične podatke preko 500 miliona korisnika naloga Yahoo-a, da bi u decembru priznao još jedan napad koji datira iz 2013. godine, a koji je pogodio više od milijardu korisnika.

Istraga SEC-a se fokusira na to zašto je Yahoo-u trebalo nekoliko godina da otkrije napade iz 2013. i 2014. godine.

Kako podseća AFP, Yahoo je trenutno u procesu prelaska u ruke kompanije Verizon.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA