Saznajte kako da vaš blog postane POPULARAN

 
  • 0

Stručnjaci za digitalni marketing navode da postoji mnogo načina da unapredite svoj blog, a u ovom tekstu vam predstavljamo nekoliko najboljih i proverenih taktika

Popularnost bloga je san svakog blogera. To nije lako i ne može se desiti preko noći, ali ako ste uporni, vredni, spremni da učite i prilagođavate se, sigurno ćete uspeti u nameri da vaš blog postane popularan.

Stručnjaci za digitalni marketing navode da postoji mnogo načina da unapredite svoj blog, a u ovom tekstu vam predstavljamo nekoliko najboljih i proverenih taktika.

Izgled bloga

Za početak treba da naučite da je dizajn veoma važan. Ako blog nije privlačan za oko, ni vaši tekstovi neće biti zanimljivi. Bez obzira na to kakav blog planirate, vaši posetioci žele da pored kvalitetnog sadržaja vide i zanimljiv dizajn. To koliko im se dopadne izgled sajta odrediće i koliko će vremena provesti na vašem blogu i da li će nastaviti da ga posećuju u budućnosti.

Izaberite dopadljiv dizajn koji će biti i lako pregledan – navigacija sajta takođe igra važnu ulogu. Ne želite da posetioci gube strpljenje dok traže neke odgovore ili pokušavaju da otkriju o čemu ste sve do sada pisali.

Tutorijali i popularne teme

Da bi blog postao viralan potrebno je da se bavi aktuelnim temama iz oblasti za koju ste se opredelili. Stručnjaci za poslovanje na internetu savetuju da birate teme s kojima se vaša ciljna grupa lako povezuje.

Pronađite konkretan problem, ili pišite na opštepoznate i uvek popularne teme. Treći način jeste da pratite trendove i obrađujete teme koju su trenutni hit.

Foto: Flickr/Mr. Cacahuate Foto: Flickr/Mr. Cacahuate

Saradnja s kolegama

Ovo je lukava taktika, koja je vrlo efektivna za autore. Saradnja blogera podrazumeva međusobna gostovanja ili zajedničko kreiranje sadržaja. Ovo je način kako autori lako i jednostavno mogu da privuku obožavatelje, povećavaju čitalačku publiku i umnogome utiču na posetu na sajtu.

Pokloni

Budite darežljivi i ponudite svojim čitaocima nešto što im treba ili što im se sviđa.

Ne mora da bude ništa skupo, a može da bude vrlo korisno za razvoj vašeg bloga. Osim pojačanog saobraćaja ka vašem sajtu, zauzvrat možete da dobijete lojalnost fanova i povećanje broja novih pratilaca.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Učestalost objava

Objavljivanje novosti na internetu je dinamično i korisnici su navikli da svakog dana vide nešto novo i interesantno. Biće teško da svakog dana pišete blog, ali možete se potruditi da čitaoce naviknete na rutinu u koju ćete se i vi lako uklopiti. Zato napravite raspored objavljivanja koji će zadovoljavati očekivanja čitalaca i vama ostaviti dovoljno prostora da nesmetano radite i budete kreativni.

Društvene mreže su moćan alat ako želite da promovišete svoj rad. Fejsbuk je u ovom slučaju odličan izbor, jer u Srbiji ljudi najviše koriste upravo ovu platformu. Oglašavanje na društvenim mrežama je odlična prilika za bolje povezivanje s publikom i dobru promociju, ali i za osluškivanje ciljne grupe i njenih potreba. Tako ćete uvek biti u toku s trendovima koji interesuju vaše čitaoce.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA